Αργά το ντέρμπι

esakedraw

Το ντέρμπι "αιωνίων" θα αργήσει φέτος, αντίθετα η επανακάμψασα στην Α1 ΑΕΚ θα βρει νωρίς απέναντί της Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ νωρίς θα γίνει και το ντέρμπι "αιωνίων" στη Θεσσαλονίκη. Η ΑΕΚ αποσύρει το νο 10, που φορούσε ο μεγάλος Γιώργος Αμερικάνος.

Όσα διαβάσατε παραπάνω είναι η σύνοψη όσων έγιναν στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1. Ένα πρωτάθλημα που σπονσοράρει και φέτος ο ΟΠΑΠ, καθώς θα παραμείνει κεντρικός χορηγός του ΕΣΑΚΕ, έστω και με δραματικές μειώσεις (περί τις 150.000 θα λάβει καθεμιά από τις 12 ομάδες που εκπροσωπεί η Λίγκα, αφού ως γνωστόν οι "αιώνιοι" της Αθήνας τραβούν εδώ και καιρό το δικό τους δρόμο).

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού θα γίνει την 11η αγωνιστική στο ΣΕΦ, ενώ αντίθετα το ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ θα γίνει νωρίς, τη 2η αγωνιστική. Η ΑΕΚ, που επανακάμπτει φέτος, θα βρει μπροστά της πρώτα τον Παναθηναϊκό στην κοινή τους έδρα, το ΟΑΚΑ, την 3η αγωνιστική (γηπεδούχοι οι "πράσινοι") και μετά τον Ολυμπιακό, την 4η αγωνιστική στο ΣΕΦ.

Στην κλήρωση πήραν μέρος 13 ομάδες συν την... ομάδα Α, που θα ήταν ο Πανιώνιος, αν έπαιρνε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Δεν πήρε όμως, άρα όλα δείχνουν πως τη θέση του θα πάρει η Καβάλα. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, πάντως, απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά τόσο στις δηλώσεις του όσο και στα πηγαδάκια.

Ο ΕΣΑΚΕ τίμησε τη μνήμη του Κώστα Μουρούζη και του Γιώργου Αμερικάνου, η φανέλα του οποίου με το 10 θα αποσυρθεί από την ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Αλέξης Αλεξίου. Τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους στο μπάσκετ ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Παναγιώτης Φασούλας, ωστόσο ο τελευταίος δεν παρευρέθη στην κλήρωση. Βραβεύτηκαν τέλος οι καλύτεροι της περσινής χρονιάς στην Α1.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.