Ένα και να καίει!

paok panion

Ο Ντι Τζέι Κούπερ κόντεψε να... γκρεμίσει τα καλάθια του κλειστού της Νέας Σμύρνης, όμως το μοναδικό τρίποντο που έβαλε ήταν ουσιαστικά αυτό που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κάνει το break νικώντας τον Πανιώνιο με 65-60!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο με τον ΠΑΟΚ να υπερτερεί σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που του έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα. Οι δύο ομάδες έδειξαν να προσέχουν την άμυνα, ωστόσο επέλεξαν διαφορετικό τρόπο για να επιτεθούν. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να επιτεθεί περισσότερο με καταστάσεις ένας εναντίον ενός, με τους Μίλμπουρν, ΜακΚόλουμ και τον Λάνγκφορντ στη δεύτερη περίοδο να παίρνουν πιο πολλές πρωτοβουλίες, και με τρίποντα, τα οποία όμως ήταν κατά κανόνα άστοχα. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά θέλησε να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα όχι μόνο με τους ψηλούς του (Τσαϊρέλης), αλλά και με παίκτες όπως ο Πέιν, που έκανε σπουδαία δουλειά στη δεύτερη περίοδο σκοράροντας κοντά στο καλάθι. Σε αυτό βοήθησε πολύ οργανώνοντας σωστά ο Κούπερ στην πρώτη περίοδο, ενώ και ο Τσόχλας, που έπαιξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν τα πήγε άσχημα.

Η αστοχία του Πανιωνίου στα τρίποντα αντισταθμίστηκε από τα πιο πολλά λάθη που έκανε ο ΠΑΟΚ κι έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Καμία εξ αυτών δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων, με εξαίρεση μόνο τον ΠΑΟΚ, που στο 18' πέρασε μπροστά με 33-28, αλλά ο Πανιώνιος μείωσε στους 3 (30-33) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Πανιώνιος χρειάστηκε δύο λεπτά για να κάνει το πρώτο του σουτ στην τρίτη περίοδο, αφού έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, όμως ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή τη δυστοκία του αντιπάλου. Ο λόγος ήταν ότι άλλαξε φιλοσοφία στην επίθεση κι άρχισε να σουτάρει σωρηδόν τρίποντα, που δεν ήταν πάντα εύστοχα. Δύο από αυτά, απο τους Κασελάκη και Χαραλαμπίδη, του έδωσαν ένα προβάδισμα 7 πόντων (39-32) στο 23', όμως όσα ακολούθησαν ήταν άστοχα κι έτσι ο Πανιώνιος με Λάνγκφορντ και ΜακΚόλουμ σιγά σιγά ισοφάρισε ξανά (39-39). Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι αμφίρροπο, με τον ΠΑΟΚ πάντως να παίζει καλύτερη άμυνα και να βρίσκει χάρη στα τρίποντα των Χαραλαμπίδη και Πέιν ένα προβάδισμα 5 πόντων (49-44) ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως ο Πανιώνιος εξακολουθούσε να είναι κοντά στο σκορ.

Και καθώς στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να εκτοξεύει... τούβλα έξω από τη γραμμή του τριπόντου (ειδικά ο Κούπερ κόντεψε να γκρεμίσει το καλάθι!), οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά. Με τον ΜακΚόλουμ να παίρνει φωτιά και να σκοράρει συνεχόμενα τρίποντα (9 συνεχόμενοι πόντοι) ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 57-52 στο 37' παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Όμως ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω. Με καλή άμυνα, ένα γκολ φάουλ του Κούπερ κι ένα τρίποντο του Δέδα ξαναπέρασε μπροστά με 58-57 ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε. Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ μεγάλωσε κι άλλο, καθώς ο ΜακΚόλουμ έχασε ένα τρίποντο και ο Τσαϊρέλης αμέσως μετά έκανε το 60-57 υπέρ του ΠΑΟΚ αξιοποιώντας την πολύ καλή πάσα του Κούπερ.

Ο Πανιώνιος μείωσε αμέσως με δύο βολές του Μίλμπουρν, όμως 33'' πριν από τη λήξη ο Κούπερ έβαλε το πρώτο του τρίποντο μετά από 6 προσπάθειες, το οποίο έμελλε να είναι και το πιο μεγάλο σουτ του αγώνα. Με αυτό ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 63-59 και στη συνέχεια με τη βοήθεια του... Ντούβνιακ "καθάρισε". Ο Κροάτης ήταν μοιραίος για τον Πανιώνιο, καθότι, ενώ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Κούπερ, έβαλε μόνο μία βολή και στην αμέσως επόμενη επίθεση κόπηκε στο λέι απ που επιχείρησε από τον Τσαϊρέλη. Ο Πέιν έβαλε δύο βολές και ο ΠΑΟΚ έκανε το break νικώντας με 65-60 και παίρνοντας σαφές προβάδισμα πλέον για την τρίτη θέση του φετινού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-33, 46-49, 60-65.

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 23(5), Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 2, Μίλμπουρν 14, Αθανασούλας 2, Μπατής 2, Λάνγκφορντ 12(2), Μισέλ, Σίμτσακ, Σαλούστρος 2.

ΠΑΟΚ: Πέιν 21(1), Κούπερ 7(1), Χαραλαμπίδης 6(2), Τσόχλας, Τσαϊρέλης 12, Δέδας 3(1), Μαργαρίτης 5(1), Μπόγρης 4, Κασελάκης 7(1).