Ο πρωταθλητής των 12

synent typou esake

Πανιώνιος και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή των υπολοίπων ομάδων πλην "αιωνίων" στον μικρό τελικό, που αρχίζει την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη (18.30-Novasports 2).

Τον Πανιώνιο, που έχει το πλεονέκτημα έδρας, εκπροσώπησαν στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Γιάννης Αθανασούλας, που αντικατέστησε τον αρχηγό Μάριο Μπατή. Για τον ΠΑΟΚ ήρθαν ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς πριν θέσει το στόχο ενόψει του μικρού τελικού: "Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ για 3η συνεχή σεζόν. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη θέση που πήραμε στους 8 μήνες της κανονικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ ειναι μία πολύ καλή ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Να διεκδικήσουμε την 3η θέση, αυτός θα είναι ο τελευταίος μας στόχος. Είναι θετική η χρονιά. Δεν είναι εύκολο να τελειώνεις στην 3η θέση. Έχουμε παίξει φέτος 49 παιχνίδια μαζί με το Eurocup. Μένει λοιπόν η τελευταία στροφή του μαραθωνίου και θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Ο προπονητής του Πανιωνίου εξέφρασε και την ευχή να μείνει τελικά στην ομάδα και το μπάσκετ ο Ηλίας Λιανός, που πριν από κάμποσο καιρό είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του: "Ο κ. Λιανός εχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και έχει 10 χρόνια που προσφέρει. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θέλουμε να φύγει από το μπάσκετ ο κ. Λιανός. Έχει μείνει πολλά χρόνια και συνεισέφερε όλα τα χρόνια από την τσέπη του και είναι λίγοι που το κάνουν αυτό. Ωστοσο όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο πρέπει μένεις ανεπηρέαστος".

Ο Γιάννης Αθανασούλας δήλωσε: "Πήραμε κάποια παιχνίδια στην κανονική περίοδο. Τώρα όμως είναι διαφορετικά παιχνίδια. Φτάσαμε να παίζουμε τον δικό μας τελικό πλέον, να υπερασπιστούμε το πλεονέκτημα της έδρας και να τερματίσουμε στην 3η θέση".

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν έκρυψε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει την τρίτη θέση: "Δεν είναι μόνο για το γόητρο. Ίσως, αν δεν γίνονταν αυτοί οι αγώνες, να μην επηρέαζε σε τίποτα την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ωστόσο φέτος έγινε ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ξεκινώντας από το περασμένο καλοκαίρι ξέραμε ότι θα ήταν δυνατές όλες οι ομάδες. Οι παίκτες μου έκαναν καλή προσπάθεια και βρεθήκαμε στα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος είναι πολύ δυνατή ομάδα και παίζει σκληρή άμυνα. Θα είναι δύσκολοι αγώνες. Ωστόσο πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου και θεωρώ ότι μπορεί να σπάσει την έδρα του Πανιωνίου και να πάρει την 3η θέση". 

Ο εορτάζων Κώστας Χαρλαμπίδης εξέφρασε ένα μικρό παράπονο προς την ηγεσία του ΕΣΑΚΕ: "Το σημαντικό είναι οτι φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Στο φίνις κι έχοντας παρακαταθήκη όλη τη σεζόν, θέλουμε να παίξουμε για την 3η θέση. Έχουμε την δύναμη και το χαρακτήρα να καταφέρουμε να πάρουμε τη σειρά. Μακάρι να γίνουν όμορφα παιχνίδια. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και στον μεγάλο τελικό και να μην τελειώσουν οι αγώνες όπως πέρσι. Θα ήθελα να πω κάτι στον πρόεδρο από τη στιγμή που έχω την ευκαιρία. Να πω ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε σε διαφορετικές ημέρες για να δούμε κι εμείς τους μεγάλους τελικούς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό".