Σε Κηφισιά και Δράμα τα βλέμματα

cooper dj

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τσεκάρουν τα εισιτήριά τους για τα ημιτελικά των πλέι οφ. Τα άλλα δύο παιχνίδια της Πέμπτης, όμως, αναμένεται να είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα.

Τα πλέι οφ της Α1 συνεχίζονται την Πέμπτη με τους δεύτερους αγώνες της πρώτης φάσης και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους αγώνες των δύο "αιωνίων" αγωνία δεν υπάρχει, αφού και οι ίδιοι οι "αιώνιοι" θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. Τα άλλα δύο παιχνίδια πάντως προμηνύονται αμφίρροπα.

ΚΑΟΔ-Πανιώνιος (Δράμα, 16.00-Novasports 3)

Ο ΚΑΟΔ πάλεψε αρκετά στη Νέα Σμύρνη και ελπίζει ότι στο γήπεδό του θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός, ώστε να ισοφαρίσει τη σειρά και να αποκτήσει μία ακόμα ευκαιρία να πετύχει τη μεγαλύτερη υπέρβαση της ιστορίας του: την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ. Βεβαίως ο Πανιώνιος παραμένει η ποιοτικότερη ομάδα της σειράς και δεν θα ήθελε να αποκτήσει τον βραχνά του τρίτου αγώνα, που θα μοιάζει με τελικό.

"Ύστερα από ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, όπου καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα, ερχόμαστε στην έδρα μας όπου θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε να νεκρά μας διαστήματα και τα τακτικά λάθη που κάναμε. Θα επιδιώξουμε να φανούμε ακόμα πιο έτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά και ελπίζουμε με τη βοήθεια του κόσμου να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι που θα αυξήσει τις πιθανότητες μας για νίκη", λέει ο Νέναντ Μάρκοβιτς.

"Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί ο ΚΑΟΔ στην έδρα του είναι πολύ πιο δυνατός από ότι εκτός, όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον τρόπο παιχνιδιού μας και το κυριότερο να διορθώσουμε τα λάθη του πρώτου αγώνα", λέει κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Διαιτητές θα είναι οι Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Σταματόπουλος.

Άρης-Ολυμπιακός (Αλεξάνδρειο, 17.30-Νovasports 1)

Ο Άρης ήταν καλός για ένα ημίχρονο στο ΣΕΦ, αλλά μετά κατέρρευσε και το μόνο που μπορεί να προσδοκά στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό είναι να αντέξει λίγο περισσότερο. Τη δυνατότητα να τον νικήσει δεν την έχει, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που είναι εξαιρετικά αμφίβολη και η συμμετοχή του τραυματία Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός λογικά θα νικήσει εύκολα και θα περάσει στα ημιτελικά μια ώρα αρχύτερα, έστω κι αν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με απουσίες. Ο Ματ Λοτζέσκι νιώθει ενοχλήσεις στο μηρό, ο Δημήτρης Κατσίβελης έπαθε διάστρεμμα στο πρώτο παιχνίδι, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι πονά στο γόνατο και όλοι τους έμειναν στην Αθήνα μαζί με τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Διαιτητές θα είναι οι Μάνος, Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος.

Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός (Περιβόλα, 20.00-Novasports 2)

Στον Απόλλωνα φαίνεται πως σκέπτονται ήδη τις διακοπές και θα κοιτάξουν απλώς να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους και να κοντράρουν όσο μπορούν περισσότερο τον πολύ ανώτερο αντίπαλό τους.

Ο Παναθηναϊκός απο την άλλη πλευρά θέλει να ξεμπερδεύει με αυτή τη σειρά όσο γίνεται πιο γρήγορα, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης λογικά θα δώσει τόπο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα νιάτα. Παππάς και Γιάνκοβιτς θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και μαζί τους πιθανότατα και ο Χαραλαμπόπουλος, που όλα δείχνουν ότι θα πάρει τη θέση του Διαμαντάκου στη 12άδα.

Διαιτητές θα είναι οι Σώμος, Μητσόπουλος, Μπίκας

Ν. Κηφισιά-ΠΑΟΚ (Ζηρίνειο, 20.00-Novasports 3)

Η Ν. Κηφισιά προσπάθησε να κάνει την έκπληξη στην Πυλαία και παρ' όλο που δεν τα κατάφερε, εντούτοις έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ΠΑΟΚ και να του δημιουργήσει προβλήματα. Κι αυτό ακριβώς θέλει να κάνει στον δεύτερο αγώνα. Να... του δημιουργήσει προβλήματα νικώντας τον και στέλνοντας τη σειρά σε τρίτο αγώνα, όπου όλα μπορούν να γίνουν.

Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά ποντάρει στο ότι έχει ένα ψυχολογικό προβάδισμα με τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι και ερχεται στην Αθήνα για να τελειώσει τη δουλειά.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι βγάλαμε πολύ ενέργεια στην άμυνά μας και δεχόμασταν πολύ δύσκολα καλάθια από τον αντίπαλο. Αυτό θα πρέπει να το δείξουμε και στο δεύτερο παιχνίδι. Στην επίθεση κολλήσαμε κάποια στιγμή και θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις, έτσι ώστε να μην συμβεί ξανά. Είναι πολύ βασικό στοιχείο στην προσπάθειά μας το ότι νικήσαμε το πρώτο παιχνίδι. Εμείς ωστόσο θεωρούμε ότι έχουμε κερδίσει απλά στο πρώτο ημίχρονο της σειράς, αλλά για να έχει αντίκρισμα η νίκη μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η Κηφισιά είναι έμπειρη ομάδα κι επειδή εμείς έχουμε το momentum, θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, να νικήσουμε και να τελειώσουμε την σειρά στο δεύτερο παιχνίδι», λέει ο Λεωνίδας Κασελάκης

Διαιτητές θα είναι οι Χριστοδούλου, Φούφης, Μπήτης.