Αμερικάνικη βοήθεια...

mccollum

Με τον ΜακΚόλουμ μπροστάρη και τον Λάνγκφορντ να παίζει καλή άμυνα πάνω στον εξαιρετικό Μπάβτσιτς ο Πανιώνιος νίκησε τον ΚΑΟΔ (83-73) και πήρε προβάδισμα στη σειρά διατηρώντας το πλεονέκτημα έδρας που είχε.

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μια μονομαχία του Πανιωνίου με τον... Μπάβτσιτς! Ο Βόσνιος ήταν ασταμάτητος και ώρες ώρες έμοιαζε να παίζει μόνος του στην επίθεση σκοράροντας στο πρώτο 20λεπτο 20 πόντους, ήτοι τους μισούς όλου του ΚΑΟΔ! Ήταν μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα του Πανιωνίου, που προφανώς είχε εστιάσει στην εξουδετέρωση των Μπράουν και Τζόουνς, των θεωρητικά πιο επικίνδυνων παικτών της δραμινής ομάδας. Τα κατάφερε αρκετά καλά, όμως το κόστος ήταν ότι δημιουργήθηκαν πολλά κενά μέσα στη ρακέτα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Μπάβτσιτς.

Με αυτόν τον τρόπο εξηγούνται εν πολλοίς τα πολύ καλά ποσοστά που είχε στα δίποντα ο ΚΑΟΔ (11/14). Ωστόσο ο Πανιώνιος είχε εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα (9/14). Κι αν δει κανείς τις εντός παιδιάς προσπάθειες των δύο ομάδων (29 ο Πανιώνιος και 24 ο ΚΑΟΔ, που όμως εκτέλεσε τρεις βολές παραπάνω, άρα επί της ουσίας σούταραν πάνω κάτω τα ίδια σουτ), θα διαπιστώσει ότι το προβάδισμα του Πανιωνίου στο ημίχρονο (45-39), οφείλεται στα τρίποντα που έβαλε. Αυτά τον κράτησαν ζωντανό.

Χάρη σε αυτά έφτασε να προηγείται ακόμα και με διαφορά 10 πόντων (38-28) στο 17', καθώς οι "κυανέρυθροι" επέδειξαν αξιοσημείωτο πλουραλισμό σε τρίποντους σουτέρ. ΜακΚόλουμ, Μπατής, Σαλούστρος, Μίλμπουρν...

Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος έχασε το... χέρι του από την περιφέρεια κι αυτό επέτρεψε στον ΚΑΟΔ να πλησιάσει στον πόντο (45-44) και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου να μείνει κοντά στο σκορ, καθώς ο Μπράουν βρήκε χώρο και έκανε ζημιά στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι τελευταίο πάντως κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα κυρίως χάρη στον ΜακΚόλουμ, που πήρε κάποιες πρωτοβουλίες και έδωσε ορισμένες πολύτιμες λύσεις.

Στην τελευταία περίοδο ο Πανιώνιςος κράτησε επί τρία λεπτά άποντο τον ΚΑΟΔ με καλή άμυνα και με τους ΜακΚόλουμ, Κάρτερ να σκοράρουν προηγήθηκε με 69-57 στο 33' παίρνοντας ένα σοβαρό προβάδισμα σε μια κρίσιμη στιγμή. Προβάδισμα το οποίο, όπως αποδείχθηκε, ήταν καθοριστικό. Ο ΚΑΟΔ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με δεδομένο ότι ο Λάνγκφορντ έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Μπάβτσιτς, ενώ και ο Μπράουν σίγησε στην τελευταία περίοδο. Η ομάδα από τη Δράμα ξέμεινε από λύσεις, αντίθετα ο ΜακΚόλουμ οδηγούσε εκ του ασφαλούς τον Πανιώνιο, που με τρίποντο του Ντούβνιακ προηγήθηκε με 77-62 στο 37' και πήρε τελικά τη νίκη με 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 45-39, 60-57, 83-73

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 25(1), Ντούβνιακ 10(2), Κάρτερ 7(2), Μίλμπουρν 11(2), Αθανασούλας, Μπατής 11(2), Σκορδίλης 4, Λάνγκφορντ 9(1), Μισέλ, Σίμτσακ, Σαλούστρος 6(2).

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης, Τζόουνς 12(1), Στίγκερς, Μπράουν 15, Βον 4, Μάρκοβιτς 10, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 29(3), Ζάρας 3.