Τον... έπνιξε!

spanoularis

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε 20 λεπτά για να... ξυπνήσει από τον λήθαργο, αλλά μετά έκανε τον Άρη... φύλλο και φτερό (77-44) ανοίγοντας στο σκορ στη σειρά και αναγκάζοντας τον Άρη να κάνει αρνητικό ρεκόρ πόντων στην Α1!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά και σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να βρει καλό ρυθμό απέναντι σε έναν Άρη διαβασμένο και μαχητικό, που κατέβηκε για να παίξει το παιχνίδι του και όπου τον βγάλει. Στην αρχή μάλιστα ο Πελεκάνος έδειχνε να είναι ασταμάτητος, πέτυχε τους πρώτους 10 πόντους της ομάδας του και έδωσε θάρρος και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι τα πήγαιναν αρκετά καλά στην άμυνα απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Οι τελευταίοι έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, η οποία δεν έμπαινε μέσα στη ρακέτα, στον Ντάνστον, κι έτσι περιορίζονταν σε τρίποντα, που όμως κατά κανόνα ήταν άστοχα (5/15 στο πρώτο μέρος). Εκτός εάν ο Σπανούλης ή ο Κόλινς, που ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, έδιναν κάποιες επιθετικές λύσεις. Με την είσοδο του Παπαπέτρου πάντως περιορίστηκε η δράση του Πελεκάνου, ενώ όταν αργότερα μπήκε κι ο Πρίντεζης, η άμυνα έγινε ακόμα πιο πιεστική, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός από το 7' ως τις αρχές της δεύτερης περιόδου να τρέξει ένα σερί 9-0 και να προηγηθεί με 22-14.

Στη δεύτερη περίοδο ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Σπανούλη κι έκανε πολλές αλλαγές για να βρει ένα καλό σχήμα, δεν τα κατάφερε όμως ιδιαίτερα. Ο Άρης συνέχιζε να προστατεύει καλά τη ρακέτα του και να αναγκάζει τους αντιπάλους του να σουτάρουν από την περιφέρεια, εκεί απ' όπου ο Μάντζαρης έδωσε αρκετές λύσεις και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, μαζί με τον Πρίντεζη, που έβαλε επίσης το χεράκι του. Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως δεν ήταν καλοί κι αν κατάφεραν να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά στο επίπεδο των 6-8 πόντων και να προηγηθούν στο ημίχρονο με 33-27, το έκαναν επειδή είχαν συνέπεια στην άμυνα. Ο Άρης, παρότι προσπαθούσε, δεν έβρισκε άλλες λύσεις εκτός από αυτές που έδιναν σποραδικά ο Πελεκάνος και ο Μποχωρίδης. Οι "κιτρινοι" ήταν κι αυτοί άστοχοι στα τρίποντα (3/12 στο πρώτο μέρος), έτσι δεν κατάφερναν να αξιοποιήσουν τις καλές άμυνες που έβγαζαν.

Στην τρίτη περίοδο ο Σπανούλης επέστρεψε, οι Κόλινς, Παπαπέτρου εξασφάλισαν ότι η περιφερειακή άμυνα θα γινόταν ακόμα πιο πιεστική και το παιχνίδι... τελείωσε. Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι καλές άμυνες μεταφράζονταν σε γρήγορες επιθέσεις και εύκολα καλάθια, έτσι η διαφορά άρχισε να παίρνει την ανιούσα. Ο Σπανούλης συνδέθηκε ξανά με το αντίπαλο καλάθι, ο Κόλινς έκανε φοβερά πράγματα (με πιο φοβερό το ότι έδωσε ασίστ στον... εαυτό του και ευστόχησε σε τρίποντο!), ο Παπαπέτρου ήταν απόλαυση (με κορυφαία στιγμή του ένα τρομερό κάρφωμα από την μπέιζ λάιν), ο δε Άρης κατέρρευσε. Από την πίεση της αντίπαλης άμυνας δεν ήταν λίγες οι φορές που εξάντλησε το χρόνο των 24'' χωρίς καν να σουτάρει και κάπως έτσι το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε γίνει 63-35. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επι μέρους σκορ 30-8!

Στην τελευταία περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" έβγαλαν το πόδι τους από το γκάζι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επίθεση. Διότι στην άμυνα συνέχισαν να πιέζουν τους πελαγωμένους παίκτες του Άρη, που δεν μπορούσαν να βάλουν καλάθι ούτε με... αίτηση. Στο 37' το σκορ ήταν 72-39 και ο αγώνας τελείωσε με τον Ολυμπιακό να νικά εύκολα με 77-44 και τον Άρη να κάνει αρνητικό ρεκόρ πόντων στην ιστορία του στην Α1! Το επόμενο παιχνίδι της σειράς και ενδεχομένως τελευταίο αν νικήσει ξανά ο Ολυμπιακός γίνεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-27, 63-35, 77-44

Ολυμπιακός: Πετγουέι 3(1), Ντάνστον 7, Σπανούλης 18(3), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 4, Κόλινς 13(2), Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης 16(2), Μάντζαρης 8(2), Καββαδάς.

Άρης: Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 12(2), Γκίκας, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 4, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 12(2), Σαρικόπουλος 6, Μούρτος 2.