Ο Καλαμπόκης έσωσε την Ελευσίνα!

elefsina kolossos

Στην Ελευσίνα πρέπει να στηθεί αδριάντας του Γιάννη Καλαμπόκη! Διότι ο έμπειρος γκαρντ ήταν αυτός που με δικό του καλάθι χάρισε στο Ρέθυμνο τη νίκη επί του Ηλυσιακού (63-62) και στον Πανελευσινιακό, που έχασε από την Ν. Κηφισιά (63-71), την παραμονή στην Α1! Υποβιβάζονται Ηλυσιακός και Ίκαρος.

Το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος ήταν χιτσκοκικό και η υπόθεση σωτηρία κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Την ώρα που ο Ίκαρος έχανε εύκολα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ με 88-74 και ήξερε εξ αρχής ότι θα έπαιρνε την άγουσα για την Α2, στο Ρέθυμνο εξελισσόταν ένα συγκλονιστικό θρίλερ.

Η τοπική ομάδα, που δεν είχε απολύτως κανένα βαθμολογικό κίνητρομ είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Ηλυσιακό το προβάδισμα, αλλά σε καμία στιγμή του δεν πήρε διαφορά ασφαλείας. Έτσι, στην τελευταία περίοδο ο Ηλυσιακός κατάφερε να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει στα ίσια τη νίκη που θα του χάριζε την παραμονή στην κατηγορία. Και τούτο διότι την ίδια ώρα ο Πανελευσινιακός έχανε στην έδρα του από τη Ν. Κηφισιά!

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής ήταν ο Μποντζ, που έκανε το παιχνίδι της ζωής του (22π., 17ρ., 4κοψ.), ήταν μάλιστα αυτός που 45'' πριν από το φινάλε έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Ηλυσιακό με μία ελεύθερη βολή (62-61). Στη συνέχεια με μια τάπα πάνω στον Καλαμπόκη φάνηκε να διασφαλίζει αυτό το ισχνό προβάδισμα, όμως ο Πίγκραμ, ένας ακόμς παίκτης που είχε συμβολή στο come back του Ηλυσιακού, έκανε ένα μοιραίο λάθος. Και στην τελευταία επίθεση του Ρεθύμνου πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Καλαμπόκης, ο οποίος νωρίτερα είχε δύο κακές επιλογές και έμοιαζε να καταδικάζει την ομάδα του σε ήττα.

Στην τελευταία επίθεση, ωστόσο, δε λάθεψε. Με λέι απ έκανε το 63-62, χάρισε τη νίκη στο Ρέθυμνο και καταδίκασε τον Ηλυσιακό σε υποβιβασμό, επιτρέποντας παράλληλα στην Ελευσίνα να... φωταγωγηθεί!

Ο Πανελευσινιακός δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, λύγισε υπό το βάρος της πίεσης που είχε ο αγώνας του με την Ν. Κηφισιά (3/25 τρίποντα) και στο τέλος έχασε με 71-63, καθώς οι φιλοξενούμενοι χτήπησαν στα ίσια το παιχνίδι και με κορυφαίους τους Κακιούζη και Μπάρλο εξασφάλισαν την 5η θέση στη βαθμολογία. Παρά την ήττα τους, όμως, οι παίκτες της ομάδας της Ελευσίνας, πανηγύρισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, καθώς μετά την ήττα του Ηλυσιακού και του Ικάρου, στην τελευταία θέση σημειώνεται τριπλή ισοβαθμία, από την οποία ευνοημένος είναι ο Πανελευσινιακός.

Καταποντίστηκε ο Άρης

Σε ό,τι αφορά το πλασάρισμα για τα πλέι οφ, η Ν. Κηφισιά με τη νίκη της στην Ελευσίνα βγήκε 5η, ωστόσο ο μεγάλος χαμένος ήταν ο Άρης. Το τρίποντο του Παπαντωνίου στην εκπνοή χάρισε στον αδιάφορο Κολοσσό τη νίκη με 72-69 και ανάγκασε τους "κίτρινους" της Θεσσαλονίκης να υποχωρήσουν στην 7η θέση της βαθμολογίας, μπροστά μόνο από τον Απόλλωνα Π.

Και τούτο διότι ο ΚΑΟΔ νίκησε στα Τρίκαλα με το εντυπωσιακό 108-103 στο παιχνίδι που, από πλευράς σκορ και θεάματος, ήταν αναμφίβολα το παιχνίδι της χρονιάς! Ο Έβανς σκόραρε 35 πόντους και ο Γιούιν άλλους 26 για τα Τρίκαλα, παρ' όλα αυτά ο ΚΑΟΔ είχε ακόμα περισσότερες επιθετικές λύσεις (Μπράουν 21, Μάρκοβιτς 21, Μπάβτσιτς 20) και τελικά πήρε τη νίκη, που του χάρισε συγχρόνως την 6η θέση στη βαθμολογία.

Μετά από όλα αυτά τα ζευγάρια των πλέι οφ, που αρχίζουν την Τρίτη και η πρώτη φάση τους θα ολοκληρωθεί το αργότερο το επόμενο Σάββατο, είναι τα εξής:

Παναθηναϊκός-Απόλλων Π.
Ολυμπιακός-Άρης
Πανιώνιος-ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ-Ν. Κηφισιά