Στο ρελαντί με Σερμαντίνι

sherma kifisia

Με σβηστές τις μηχανές μετά το τέλος της περιπέτειας της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Α1 με νίκη στην Κηφισιά (75-67) και τον Σερμαντίνι στο ρόστερ, που πήρε την οριστική μορφή του ως το τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας χωρίς τους Σπανούλη, Ντάνστον (πήραν ανάσες) και Σλούκα (πρόβλημα στο γόνατο), είχε εμφανές πρόβλημα ενέργειας. Κοινώς ήταν... σβηστός μετά την ένταση των δύο προηγούμενων εβδομάδων και των αγώνων του με τη Ρεάλ. Κι αν κατάφερε να προηγηθεί με 15-8 στο 6' ήταν επειδή ο Σερμαντίνι είχε κέφια και κυριάρχησε μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Ο Γεωργιανός έπαιξε για πρώτη φορά στην Α1 φέτος, αφού ο Μπαρτζώκας αποφάσισε τελικά να πορευθεί με αυτόν και με τον Κόλινς στα πλέι οφ. Τον δήλωσε στο ρόστερ αντί του Μπέγκιτς και καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα για άλλη αλλαγή, αυτή θα είναι οριστικά η σύνθεσή του ως το τέλος της σεζόν. Άλλη μεταγραφή δεν θα κάνει. Όταν λοιπόν ο Μπαρτζώκας έβγαλε τον Σερμαντίνι, η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού στην επίθεση μειώθηκε δραστικά και η Ν. Κηφισιά μπήκε στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κι αυτοί χωρίς τον τραυματία Κρόκερ και τον αντικαταστάτη του (Ρις), όμως ο Λιακόπουλος έκανε σπουδαία δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού και με τα πικ εν ρολ που έπαιζε δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Εκτελεστές ήταν κατά κύριο λόγο ο Πετροδημόπουλος (τα πήγε πολύ καλύτερα απο τον Γουντς, που τον έκανε ό,τι ήθελε ο Σερμαντίνι) και ο Μπάρλος, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε ένα σερί 12-2, που έτρεξε η Ν. Κηφισιά στο τελευταίο 4λεπτο της πρώτης περιόδου και με το οποίο προηγήθηκε με 20-17.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παπαθεοδώρου έβαλε τον Ανετγκμπόγε αντί του Λιακόπουλου κι αυτός τα έκανε... θάλασσα. Παρ' όλο που υπήρχε και ο Βασίλιεβιτς στην πεντάδα, έπαιζε αυτός σε θέση πόιντ γκαρντ και καθώς ήταν κακός, όλο το παιχνίδι της Ν. Κηφισιάς χάλασε. Ο Ολυμπιακός απο την άλλη έκανε κι αυτός αλλαγές και με τους Κόλινς και Κατσίβελη έφτιαξε πιο συνεπή περιφερειακή άμυνα, ενώ με τους ψηλούς βρήκε λύσεις στην επίθεση. Με τον Πρίντεζη αρχικά, με τους Καββαδά, Σίμονς στη συνέχεια, πέρασε ξανά μπροστά και καθώς στην άμυνα είχε κλείσει όλους τους δρόμους προς το καλάθι του, έτρεξε αυτός με τη σειρά του ένα σερί 19-4 και στο 18' προηγήθηκε με 36-24. Δεν ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός, όμως ήταν πιο σοβαρός στη δεύτερη περίοδο και πιο συνεπής στην άμυνα, γι' αυτό προηγήθηκε στο ημίχρονο με 38-31.

Στην τρίτη περίοδο ο Λιακόπουλος μπήκε φουριόζος και η Ν. Κηφισιά ισοφάρισε (41-41), όμως ο Πρίντεζης ήταν επίσης σε καλή μέρα και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Όταν δε ο Μπαρτζώκας έδωσε εντολή για άμυνα αλά Ρεάλ πάνω στον Λιακόπουλο, με αλλαγές στα σκριν δηλαδή, το παιχνίδι των γηπεδούχων μπλόκαρε κι αυτό έδωσε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να τρέξει και στον Περπέρογλου να βάλει 5 πόντους, που έφεραν τους "ερυθρόλευκους" μπροστά με 53-43 στο 27'. Κάπου εκεί ο Παπαθεοδώρου χαμήλωσε το σχήμα του βάζοντας στην πεντάδα δύο "4άρια" (Κακιούζη και Μπάρλο) και προς στιγμήν πήρε λύσεις από αυτό το ευέλικτο σχήμα σε άμυνα και επίθεση. Η Ν. Κηφισιά μείωσε 53-48, αλλά στο τέλος της περιόδου ο Κόλινς με προσωπικές ενέργειες κράτησε τη διαφορά σε ένα καλό επίπεδο για τον Ολυμπιακό (57-48).

Η τελευταία περίοδος άρχισε με ένα μπαράζ τριπόντων από τους Μπάρλο και Παπαπέτρου, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κρατήσει τη διαφορά γύρω στους 10 πόντους κάνοντας και τις αλλαγές και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες της 12άδας, ενώ και η Ν. Κηφισιά δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα και πήρε ό,τι της έδωσε ο αγώνας χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Ο Ολυμπιακός νίκησε εν τέλει με 75-67.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 31-38, 48-57, 67-75.

Ν. Κηφισιά: Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 7(1), Κομποδιέτας 5(1), Σιούτης 3, Ψαθάς 6, Πίτερσον 2, Πετροδημόπουλος 6, Γουντς 4, Τσαλδάρης 2, Αντεγκμπόγε, Κακιούζης 8(1), Μπάρλος 19(2).

Ολυμπιακός: Πετγουέι 3(1), Σερμαντίνι 13, Περπέρογλου 10(2), Παπαπέτρου 6(1), Χριστοδούλου, Κόλινς 7, Σίμονς 5, Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 15(2), Μάντζαρης 4(1), Καββαδάς 8, Κατσίβελης.