Επιστροφή στα καθ' ημάς...

gist spanouli

Οι "αιώνιοι" επιστρέφουν στην Α1 και την Τρίτη ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός παίζει στην Κηφισιά (17.00-Novasports 1) και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με το Ρέθυμνο (19.15-ΔΤ).

Η Ευρωλίγκα έλαβε τέλος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την περασμένη Παρασκευή, οπότε έχασαν τα πέμπτα παιχνίδια των σειρών τους για τα πλέι οφ με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ αντίστοιχα και δεν κατάφεραν να προκριθούν στο φάιναλ φορ. Αυτό σημαίνει ότι αμφότεροι είναι πλέον υποχρεωμένοι να αφοσιωθούν αποκλειστικά στον τελευταίο στόχο που τους μένει να κυνηγήσουν φέτος, το πρωτάθλημα.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου είναι παντελώς αδιάφορες και για τους δύο, καθώς ό,τι κι αν συμβεί, ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος και ο Ολυμπιακός δεύτερος, οπότε οι δύο προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να φρεσκάρουν τις ομάδες τους ξεκουράζοντας παίκτες που έχουν καταπονηθεί ιδιαίτερα και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε άλλους που δεν έπαιζαν πολύ, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι για τα πλέι οφ, που αρχίζουν την επόμενη Τρίτη 6 Μαΐου.

Ν. Κηφισιά-Ολυμπιακός

Την Τρίτη οι δύο "αιώνιοι" θα βγάλουν την υποχρέωση της 25ης αγωνιστικής και πρώτος, με χρονική σειρά, παίζει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στο Ζηρίνειο τη Ν. Κηφισιά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κρατήσει εκτός 12άδας τον Βασίλη Σπανούλη για να τον ξεκουράσει και τον Κώστα Σλούκα, που νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά θα επανεντάξει στην ομάδα τον Στράτο Περπέρογλου, που έχει να παίξει δύο εβδομάδες και απουσίασε από τα παιχνίδια με τη Ρεάλ.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι εύκολο να αφήσουμε πίσω μας το τέλος της Ευρωλίγκας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Έχουμε μπροστά μας έναν εξίσου μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Τα δυο παιχνίδια που έχουμε ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορα. Η Κηφισιά είναι μια ομάδα που έχει κάνει εξαιρετική πορεία φέτος στο πρωτάθλημα και μια νίκη απέναντι σε μας θα είναι τεράστια υπόθεση γι’ αυτούς. Ξέρουν ότι είμαστε κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια και σίγουρα ξέρουν ότι μπορεί να είμαστε και απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό, αλλά δουλειά μας είναι να μη δείξουμε τίποτα από τα δυο πάνω στο παρκέ», δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι.

Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο

Ο Παναθηναϊκός παίζει αμέσως μετά το παιχνίδι στην Κηφισιά υποδεχόμενος στο ΟΑΚΑ το Ρέθυμνο. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης καλείται να διαχειριστεί όχι μόνο την κούραση και την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, αλλά και τον προβληματισμό που σκόρπισε η απογοητευτική εμφάνιση στον αγώνα της Μόσχας. "Στρέφουμε την προσοχή μας στο ελληνικό πρωτάθλημα με την αναμέτρηση απέναντι στο Ρέθυμνο, εδώ στο ΟΑΚΑ. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα. Χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται συγκέντρωση και σεβασμός στον αντίπαλο, καθώς το Ρέθυμνο είναι μια καλή ομάδα με αρκετούς καλούς παίκτες", δηλώνει, καθώς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα και να υπολογίζει στη βοήθεια όλων των παικτών του.