Πρωτάθλημα ξανά

dorkofikis

Κοντέψαμε να το ξεχάσουμε, υπάρχει όμως και το πρωτάθλημα της Α1, που επαναρχίζει την Πέμπτη με τον Πανελευσινιακό να ψάχνει τη νίκη η οποία θα ρίξει οριστικά στην Α2 τους Ηλυσιακό και Ίκαρο.

Αυτή είναι ουσιαστικά η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει, όπως επίσης η οριστικοποίηση της οκτάδας των πλέι οφ, που κι αυτή είναι πολύ πιθανό να διευθετηθεί μετά τους αγώνες της Πέμπτης. Πέντε θα είναι αυτοί οι αγώνες, καθώς η 25η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Ν. Κηφισιάς και Παναθηναϊκού-Ρεθύμνου για τον προφανή λόγο ότι οι "αιώνιοι" δεν έχουν ξεμπερδέψει ακόμα με την Ευρωλίγκα.

Με βάση τα παραπάνω ο πιο σημαντικός αγώνας είναι αυτός ανάμεσα στον ΚΑΟΔ και τον Πανελευσινιακό. Αν η ομάδα της Ελευσίνας νικήσει, τότε σώζεται και μαθηματικά ανεξάρτητα από τι θα γίνει στις αναμετρήσεις Ικάρου-Κολοσσού και Ηλυσιακού-ΠΑΟΚ. Ο ΚΑΟΔ πάντως δεν θα είναι τελείως αδιάφορος, αφού θέλει κι αυτός μια νίκη για να "κλειδώσει" την παρουσία του στα πλέι οφ, αφού υπάρχουν κάποια σενάρια που τον βγάζουν εκτός πρώτης οκτάδας, εφόσον χάσει και τα δύο παιχνίδια που μένουν.

Σε περίπτωση που χάσει ο Πανελευσινιακός, οι Ηλυσιακός και Ίκαρος θα διατηρήσουν τις ελπίδες τους για παραμονή μόνο αν νικήσουν στους δικούς τους αγώνες. Ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, που και καλύτερη ομάδα είναι και μία νίκη ακόμα τη χρειάζεται ώστε να "κλειδώσει" την τέταρτη θέση. Ο Ίκαρος, αντίθετα, μοιάζει να έχει περισσότερες ελπίδες, αφού ο Κολοσσός πάει στη Χαλκίδα όντας αδιάφορος, δεδομένου ότι οι πιθανότητές του να προλάβει τα πλέι οφ είναι μόνο μαθηματικές.

Ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας του Άρη με τα Τρίκαλα, καθώς αν τον πάρει ο Άρης "κλειδώνει" ουσιαστικά όλη η πρώτη οκτάδα, αντίθετα μπορεί να δημιουργηθεί μπλέξιμο με τα Τρίκαλα που έρχονται από κάτω.

Για τα σενάρια που αφορούν την ουρά και τα πλέι οφ, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 24/4

Νέα Σμύρνη (18.00): Πανιώνιος-Απόλλων Π. (Καρακατσούνης, Καλδίρης, Μπίκας)
Δράμα (18.00-Novasports 1): ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός (Χριστοδούλου, Πουρσανίδης Γ., Βαρδάλος)
Ιλίσια (18.00): Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ (Πηλοΐδης, Μπήτης, Διαμαντής)
Αλεξάνδρειο (18.00): Άρης-Τρίκαλα (Γκόντας, Γκούμας, Ξενικάκης)
Χαλκίδα (18.00): Ίκαρος-Κολοσσός (Αναστόπουλος, Αφεντουλίδης, Πουρσανίδης Κ.).

Βαθμολογία (24αγ.)

1. Παναθηναϊκός 47
2. Ολυμπιακός 44
3. Πανιώνιος 41
4. ΠΑΟΚ 38
5. Ν. Κηφισιά 37
6. Άρης 35
7. Απόλλων Π. 35
8. ΚΑΟΔ 35
9. Ρέθυμνο 33
10. Τρίκαλα 33
11. Κολοσσός 33
12. Πανελευσινιακός 31
13. Ηλυσιακός 30
14. Ίκαρος 30
* Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσειμε -2 βαθμούς.