Έβγαλε την υποχρέωση

dunston kaod

Ο Ολυμπιακός ήταν όσο σοβαρός χρειάστηκε για να νικήσει χωρίς προβλήματα και παρά τις απουσίες του τον πολύ μαχητικό ΚΑΟΔ με 83-71 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό.

Παίζοντας και πάλι χωρίς τους Περπέρογλου, Πρίντεζη, αλλά χωρίς και τον Σπανούλη, στον οποίον προτίμησε να δώσει ανάσες ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να παίξει καλή άμυνα στην αρχή, πράγμα που τον βοήθησε να πάρει σύντομα διψήφια διαφορά. Στο 4' το σκορ ήταν 14-4, καθώς οι Παπαπέτρου και Λοτζέσκι έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση, όμως σιγά σιγά το σκηνικό άλλαξε, διότι πήρε μπρος ο Τζεϊκόβαν Μπράουν. Ο αρχισκόρερ του ΚΑΟΔ άρχισε να σκοράρει κατά βούληση και καθώς οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την άμυνά τους και έλεγκαν κάπως τα ριμπάουντ, μάζεψαν σταδιακά τη διαφορά.

Στο 7' το σκορ έγινε 18-16 και στο 21' ο ΚΑΟΔ με τρίποντο του Στίγκερς πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 23-22, καθώς ο Μπαρτζώκας είχε αρχίσει τις αλλαγές προκειμένου να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσε να του δώσει τιμή ασφαλείας, διότι ο ΚΑΟΔ έβρισκε πλέον λύσεις στην επίθεση από τον Λάζερικ Τζόουνς, που πήρε τη σκυτάλη από τον Μπράουν. Έτσι παρακολουθήσαμε ένα ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, που βρήκε τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 40-36, διότι πήρε λύσεις στην επίθεση από τον Ντάνστον, τον πολύ καλό Μάντζαρη, αλλά και τον Κόλινς, που βοήθησε αρκετά, επειδή έπαιξε στη φυσική του θέση. Όχι δηλαδή ως πόιντ γκαρντ.

Το σχήμα με τους Μάντζαρη και Σλούκα στην περιφέρεια φάνηκε να αποδίδει για τον Ολυμπιακό, που με τρίποντο του πρώτου προηγήθηκε με 48-40 στο 24' παίζοντας συγχρόνως και καλή άμυνα. Ο Τζόουνς όμως ήταν "ζεστός" και έβρισκε λύσεις με αποτέλεσμα ο ΚΑΟΔ να μειώσει αμέσως 48-45 και να συνεχίσει να διατηρεί την επαφή του με το σκορ. Ο Ολυμπιακός, παρά τις ελλείψεις του, έδειχνε να έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση, όπου βοήθησε ο Καββαδάς, αλλά και ο Πετγουέι, δύο τρίποντα του οποίου βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει. Ένα στο 29' έκανε το σκορ 55-49 κι άλλο ένα στην εκπνοή της περιόδου έφερε τον Ολυμπιακό ξανά σε απόσταση 8 πόντων (60-52) από τον ΚΑΟΔ.

Ο Λοτζέσκι μάλιστα έφερε τη διαφορά σε διψήφια τιμή στην έναρξη της τελευταίας περιόοδυ (62-52) για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του αγώνα. Και καθώς ο Τζόουνς κουράστηκε να σκοράρει και ο ΚΑΟΔ άρχισε να ξεμένει σιγά σιγά από λύσεις, η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε αυτά τα επίπεδα και μεγάλωνε κιόλας. Βοήθησε σε αυτό και ο Κόλινς, που ήταν εύστοχος εξω από τα 6.75μ. και γενικά έκανε καλό παιχνίδι, αλλά και ο Σλούκας, ο οποίος με δύο βολές έκανε στο 37' το σκορ 75-64. Ο Μπράουν από την άλλη πάλευε μόνος του και δεν μπορούσε να πετύχει πολλά, έτσι ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα τη νίκη με 83-71 και μαζί της μια μικρή ρεβάνς για την ήττα του στη Δράμα στον πρώτο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 40-36, 60-52, 83-71.

Ολυμπιακός: Πετγουέι 8(2), Ντάνστον 10, Χριστοδούλου, Παπαπέτρου 7(1), Σλούκας 7(1), Κόλινς 14(2), Σίμονς 5, Λοτζέσκι 6, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 10(2), Καββαδάς 10, Κατσίβελης 2.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 4, Τζόουνς 19(2), Στίγκερς 3(1), Μπράουν 29(4), Βον 11, Μάρκοβιτς 2, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 3, Ζάρας, Μπένας.