Τον έπνιξε στον Εύριπο!

aris ikaros

Ο Άρης δεν χαρίστηκε στον Ίκαρο και με τον Πελεκάνο να… πετά σε πολύ μεγάλα ύψη τον νίκησε μέσα στη Χαλκίδα με 88-77 και τον φέρνει πλέον με το ένα πόδι στην Α2.

Θα περίμενε κανεός ότι αυτός που θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι θα ήταν αυτός που είχε και το μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη. Ο Ίκαρος δηλαδή, που έπαιζε και τη ζωή του. Συνέβη ωστόσο ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα κατά τρόπο εντυπωσιακό. Ο Αρης ήταν σαρωτικός στην πρώτη περίοδο σκοράροντας 36 πόντους και διαλύοντας τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν κατάλαβαν από πού τους ήρθε! Πελεκάνος και Μποχωρίδης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα του Άρη, που ξεκίνησε με ένα γρήγορο 9-0 και στη συνέχεια ανέβαζε με αλματώδη ταχύτητα τη διαφορά.  Στο 6’ το σκορ ήταν 19-5, στο 7’ 25-7 και λίγο πριν από το τέλος της περιόδου 36-16 με τον Άρη να δίνει ένα ανεπανάληπτο επιθετικό ρεσιτάλ και τον Ίκαρο να τα έχει χαμένα. Μόνο ο Γκαγκαλούδης κάτι προσπαθούσε να κάνει, αλλά ήταν μόνος.

Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός έπεσε αρκετά, άλλωστε θα ήταν αφύσικο να συνεχιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Άρης έδειχνε να μην έχει πρόβλημα να διατηρήσει τη μεγάλη διαφορά υπέρ του, μάλιστα στο 15’ προηγήθηκε με 41-19, παρ’ όλα αυτά στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ο Ίκαρος προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι. Με Σάτον και Γούντολ να δίνουν επιθετικές λύσεις και καθώς από τον Άρη μόνο ο Πελεκάνος συνέχιζε να σκοράρει με κάποια συνέπεια, Ίκαρος έτρεξε ένα σερί 14-5 με το οποίο μείωσε 46-33 στο 19’, αλλά μόνο προσωρινά όπως αποδείχθηκε. Ο Σάσα Βεζένκοφ με δύο απανωτά τρίποντα ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 19 πόντους (52-33) και ο Άρης αποσύρθηκε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όντας ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα.

Στην τρίτη περίοδο οι Αμερικανοί του Ικάρου και κυρίως ο Σάτον αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κουβαλήσουν την ομάδα της Χαλκίδας στην προσπάθεια για ανατροπή. Μέχρι ένα βαθμό τα κατάφεραν, αφού η διαφορά μειώθηκε μέχρι και τους 10 πόντους (52-62 στο 27’), δεν έπεσε όμως σε διψήφια τιμή. Ο Άρης, παρ’ ότι δεν είχε την ορμή του πρώτου ημιχρόνου εξακολουθούσε να βρίσκει λύσεις έξω από τη γραμμή των 6.75 πότε με τον Βεζένκοφ και πότε με τον Πελεκάνο, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του, ενώ και μέσα στη ρακέτα οι Σαρικόπουλος και Χαρίσης έδιναν όποτε χρειαζόταν ανάσες. Η διαφορά λοιπόν υπέρ του Άρη παρέμεινε σε υψηλή τιμή (72-58) και μετά το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Ο Μποχωρίδης έδωσε και πάλι το «παρών» μετά την εντυπωσιακή πρώτη περίοδο και βοήθησε τον Άρη να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφια τιμή. Από την άλλη ο Ίκαρος όσο περνούσε η ώρα και δεν μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο, κυριευόταν από απογοήτευση κι αυτό έκανε ακόμα δυσκολότερο το έργο του. Παρ’ όλα αυτά με ένα τρίποντο του Γκαγκαλούδη κι ένα κάρφωμα του Ασκα οι γηπεδούχοι μείωσαν για πρώτη φορά στους 8 (73-81) στο 37’. Στη συνέχεια όμως ο Γκαγκαλούδης ήταν άστοχος στα σουτ που πήρε κι έτσι ο Πελεκάνος βρήκε την ευκαιρία να αποκαταστήσει την τάξη. Η διαφορά επανήλθε σε διψήφια τιμή και ο Γκίκας την ανέβασε στους 13 (88-75) στο 39’ δίνοντας τη χαριστική βολή στον Ίκαρο και σπρώχνοντάς τον στον γκρεμό του υποβιβασμού.

Τα δεκάλεπτα: 19-36, 33-52, 58-72, 77-88

Ίκαρος: Ρόμπερσον 8, Γούνταλ 5 (1), Άσκα 20 (1), Μανωλόπουλος 8 (2), Σάτον 17, Γκαγκαλούδης 17 (3), Σπανός, Βουγιούκας, Δεμερτζής, Ρίτσαρντς 2.

Άρης: Μποχωρίδης 19 (2), Πελεκάνος 25 (3), Γκίκας 8 (1), Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6, Λαρετζάκης, Βεζένκοφ 14 (4), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 12 (1).