Με μπροστάρη τον Τσαλδάρη!

tsaldaris

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν «ζεστός» και ηγήθηκε μιας ομάδας πέντε παικτών, που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων και οδήγησαν τη Ν. Κηφισιά σε καθαρή εντός έδρας νίκη επί του Ρεθύμνου με 84-76.

Η Ν. Κηφισιά επωφελήθηκε απόλυτα από το γρήγορο τέμπο στο οποίο συνηθίζει να παίζει το Ρέθυμνο και με έλεγχο των ριμπάουντ και καλές, όσο και εύστοχες επιθετικές επιλογές, κατάφερε από νωρίς να πάρει μια καλή διαφορά. Στο 5’ ήταν μπροστά με 11-2 και στο 9’ με 24-11, καθώς ο Ψαθάς για μια ακόμα φορά τα πήγαινε μια χαρά αντικαθιστώντας τον Κρόκερ, ενώ Μπάρλος, Λιακόπουλος και Γουντς πρόσφεραν επίσης σημαντικές βοήθειες στο σκοράρισμα. Το Ρέθυμνο από την άλλη πλευρά ήταν πολύ άστοχο, δεν πήρε απολύτως καμία βοήθεια στην πρώτη περίοδο από τους Αμερικανούς του και ως εκ τούτου ήταν μάλλον τυχερό που η διαφορά δεν του ξέφυγε περισσότερο.

Στη δεύτερη περίοδο πάντως ο Γιώργος Καλαφατάκης βρήκε λύσεις από το βάθος του πάγκου του, από δύο παίκτες που δεν συνηθίζουν να παίζουν πολύ. Ο νεαρός Σίννης και ο αρχηγός και μπαρουτοκαπνισμένος Καλλινικίδης έδωσαν σε άμυνα κι επίθεση σημαντική ώθηση στο Ρέθυμνο, που κατάφερε στα πρώτα 4 λεπτά να ροκανίσει τη διαφορά και να μειώσει στο καλάθι (28-26) δίνοντας την εντύπωση ότι το παιχνίδι άρχιζε από την αρχή. Παρ’ όλα αυτά η Ν. Κηφισιά, που έδειχνε προς στιγμή παραδομένη στη δίνη των λαθών της, αντέδρασε και με προσπάθειες των Τσαλδάρη, Λιακόπουλου πήρε και πάλι προβάδισμα 9 πόντων (35-26) στο 15’. Σε εκείνο το σημείο οι Αμερικανοί του Ρεθύμνου μπήκαν στο παιχνίδι, όμως τα τρίποντα του Τσαλδάρη διασφάλισαν το προβάδισμα των γηπεδούχων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-35).

Με τους Αμερικανούς του να παίζουν πια ρόλο στο παιχνίδι το Ρέθυμνο διατηρούσε την επαφή του με σκορ ως το 23’, οπότε ο Μιχάλης Κακιούζης πήρε τ’ όπλο του. Ο πάλαι ποτέ αρχηγός της Εθνικής ομάδας με δύο διαδοχικά τρίποντα ξεκόλλησε το κάρο της Κηφισιάς από τη λάσπη και της έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα, που έγινε ακόμα πιο σημαντικό αμέσως μετά, όταν ο Τσαλδάρης ευστόχησε σε ένα ακόμα τρίποντο. Το σκορ στο 25’ έγινε 56-42 και οι γηπεδούχοι είχαν πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα με τον Τσαλδάρη να παραμένει ζεστός προηγήθηκαν με 63-48 στο 29’ πριν το Ρέθυμνο μειώσει κάπως με τη λήξη της περιόδου (64-54).

Η Ν. Κηφισιά συνέχισε να έχει το προβάδισμα και στην τελευταία περίοδο, παρά το ότι το Ρέθυμνο, με Χαρτ και Εζιούκου, μείωσε 68-63 στο 33’ και έδειχνε διάθεση να ανατρέψει το σκηνικό. Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, στα πρόσωπα των Κακιούζη και Ψαθά βρήκαν απαντήσει, όμως αυτός που «κλείδωσε» τη νίκη ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ν. Κηφισιάς στο παιχνίδι. Ο Τσαλδάρης με ένα ακόμα τρίποντο στο 37’ έκανε το 77-65 και όλα τελείωσαν. Το Ρέθυμνο, παρά τις καθυστερημένες προσπάθειες του Ράιτ, δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα περισσότερο από το να περιορίσει την έκταση της ήττας του.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-35, 64-54, 84-76

N. Κηφισιά: Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 13(1), Κομποδιέτας, Σιούτης 2, Ψαθάς 16(1), Γκάρετ 2, Πετροδημόπουλος, Γουντς 11, Τσαλδάρης 20(5), Αντεγκμπόγε, Κακιούζης 1392), Μπάρλος 5(1).

Ρέθυμνο: Χαρτ 5(1), Καλλινικίδης 4(1), Κουμπούρας 2, Ράιτ 11(1), Καλαμπόκης 9(1), Κανονίδης, Σίννης 8(2), Λάτοβιτς 3, Εζιούκου 10, Ντρτσα 14(2), Γκάμπριελ 10.