Βόλτα πριν από τη Μάλαγα

sloukas elefsina

Με τον Παπαπάτρου να κάνει ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα στο ΣΕΦ τον Πανελευσινιακό με 94-64 κι έχει πλέον το μυαλό του αποκλειστικά στη μάχη με τη Μάλαγα.

Παίζοντας χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου, που έμειναν εκτός 12άδας λόγω των γνωστών προβλημάτων τραυματισμών, και με δύο ακόμα παίκτες φανερά εκτός κλίματους, τους Κόλινς και Πετγουέι, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ήταν και αρκετά άστοχος ειδικά από την περιφέρεια. Αυτό επέτρεψε στον Πανελευσινιακό να προηγηθεί με 8-3 στο 3' και μέχρι το 17' να διατηρεί την επαφή του με το σκορ.

Η ομάδα της Ελευσίνας δεν έπαιζε κανένα σπουδαίο μπάσκετ, μάλιστα στην επίθεση στηριζόταν κυρίως σε αυτοσχεδιασμούς των παικτών του, εκμεταλλεύτηκε ωστόσο τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού και κάποιες καλές άμυνες που έβγαλε. Με σερί 7-0 μείωσε στο 17' σε 28-27 κι από εκεί και μετά υπήρχε στο γήπεδο μόνον ο Ολυμπιακός.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν πολλές βοήθειες από τον Σλούκα, ο οποίος με δεδομένο ότι και ο Μάντζαρης έπαιξε λίγο στο πρώτο μέρος, ήταν ο πιο αξιόπιστος γκαρντ, και από τον πάντα συνεπή Ντάνστον, μπόρεσαν έτσι να τρέξουν ένα σερί 17-5 και να προηγηθούν στο ημίχρονο με 44-32. Κάποια επιθετικά ριμπάουντ που πήραν τους βοήθησαν να πετύχουν πόντους από δεύτερη ευκαιρία κι αυτό έπαιξε επίσης ένα ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Η παρουσία του Μάντζαρη στην πεντάδα στην τρίτη περίοδο συμμάζεψε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, έλυσε τα περισσότερα από τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και επέτρεψε στους Ντάνστον, Λοτζέσκι και σία να σκοράρουν με μεγαλύτερη ευχέρεια στην επίθεση. Στο 26' το σκορ είχε γίνει 63-37 με επιμέρους σερί 19-5 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Πανελευσινιακός με τους δραστήριους Φίσερ και Κάιλς στην πεντάδα του κατάφερε να συγκρατήσει κάπως την ορμή του Ολυμπιακού, μόνο πρόσκαρια όμως.

Με τους Αγραβάνη και Παπαπέτρου να σκοράρουν το σκορ έγινε 77-49 στο 32' και ο "ερυθρόλευκος" περίπατος συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα ως το τέλος. Λίγο πριν από τη λήξη η διαφορά έφτασε και τους 33 πόντους (94-61), κυρίως επειδή ο Σκαραφίγκας απέσυρε τους δύο πιο αξιόπιστους παίκτες του Πανελευσινιακού, Κάιλς και Φίσερ, και το τελικό 94-64 επιστέγασε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και έδωσε τέλος στον υγιεινό περίπατό του.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 44-32, 72-47, 94-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 4, Ντάνστον 13, Χριστοδούλου 3 (1), Παπαπέτρου 17 (2), Σλούκας 10 (1τρ. 7ασ.), Κόλινς 2, Λοτζέσκι 12 (6ριμπ., 4ασ.), Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 9, Καββαδάς 8, Κατσίβελης 3 (5ασ.).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Νίκου 2 (7 ασ.), Παπαμακάριος 7 (1), Κάιλς 14 (2), Τζόουνς 7, Μαγκουνής, Φαγιέ 14 (2), Φίσερ 5 (1), Μελισσαράτος 2, Τέρνερ 3, Ούζας 5 (1), Μάντζαρης 5, Αβραμίδης.