Δια χειρός Γκάμπριελ

gabriel

Ο Κένι Γκάμπριελ πήρε το Ρέθυμνο από το χέρι στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ και το οδήγησε σε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 77-72, που διατηρεί την ομάδα από την Κρήτη ζωντανή στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ.

 

Το Ρέθυμνο μπήκε φουριόζο, όπως σχεδόν κάθε φορά που παίζει στην έδρα του, και με τον Χαρτ να έχει συνδεθεί ευθύς εξ αρχής με το αντίπαλο καλάθι, προηγήθηκε με 12-2 στο 4’. Ο ΚΑΟΔ έδειξε να αιφνιδιάζεται και προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ήταν άστοχος στις επιλογές του και αυτό που κατάφερε ήταν να μην χάσει την επαφή του με το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν πάντα το προβάδισμα, σουτάροντας με καλά ποσοστά και καθώς οι Ντρτσα και Γκάμπριελ πρόσφεραν αξιόπιστες επιθετικές λύσεις.

Ειδικά ο Γκάμπριελ… ξεσάλωσε στη δεύτερη περίοδο και χάρη στον οίστρο του, αλλά και την καλή άμυνα, το Ρέθυμνο άρχισε να ξεφεύγει. Ο ΚΑΟΔ είχε σοβαρά επιθετικά προβλήματα, αφού οι παίκτες του ήταν πολύ άστοχοι στις προσπάθειές τους, κι έτσι το Ρέθυμνο προηγήθηκε στο 14’ με 34-18 δείχνοντας να ελέγχει πλήρως τον αγώνα. Και ολοκλήρωσε το ημίχρονο διατηρώντας αυτό το προβάδισμα των 16 πόντων (43-27), καθώς ήταν πολύ καλό επιθετικά, με αρκετούς παίκτες να βοηθούν, σε αντίθεση με τον ΚΑΟΔ, που ήταν πολύ άστοχος και είχε «σβηστούς» τους δύο βασικούς του σκόρερ, Μπράουν και Τζόουνς.

Το Ρέθυμνο ανέβασε τη διαφορά στους 20 πόντους (48-28) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και κάπου εκεί ο Μπράουν αποφάσισε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο γήπεδο. Πήρε με επιτυχία μερικές προσπάθειες και συνέβαλε ώστε ο ΚΑΟΔ να μειώσει στους 10 (55-45) στο 28’, παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τον έλεγχο. Ο Ράιτ ανέβασε την απόδοσή του και βοήθησε τον Γκάμπριελ στο σκοράρισμα, έτσι το Ρέθυμνο διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια τιμή στο τέλος και της τρίτης περιόδου (58-46)

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο ΚΑΟΔ επιχείρησε να εξαπολύσει την τελική αντεπίθεσή του. Αφετηρία ήταν η άμυνα, που έγινε πιο πιεστική και δυσκόλεψε τους γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα κάποιες λύσεις που έδωσε κατά βάση ο Ζάρας στην επίθεση έφεραν την ομάδα της Δράμας στο -6 (61-55) στο 33’ και αίφνης το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Το Ρέθυμνο σε εκείνο το σημείο του αγώνα είχε τις απαντήσεις με τους Κουμπούρα, Εζιούκου και Χαρτ και κράτησε τον έλεγχο. Με καλάθι του τελευταίου μάλιστα έκανε το σκορ 71-58 στο 37’ και φάνηκε να «καθαρίζει». Βοήθησε σε αυτό και το γεγονός ότι σε εκείνη την κρίσιμη καμπή, ο Μπράουν σίγησε κι ο ΚΑΟΔ δεν είχε σίγουρες επιθετικές λύσεις. Ο Τζόουνς κάτι πήγε να κάνει, αλλά Εζιούκου και Γκάμπριελ έκαναν το 75-63 στο 38’ και το Ρέθυμνο «κλείδωσε» επί της ουσίας τη νίκη, που το διατηρεί ζωντανό στη μάχη για τα πλέι οφ. O ΚΑΟΔ το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας του.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 43-27, 58-46, 77-72.

Ρέθυμνο: Χαρτ 15(2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 6, Ράιτ 6(1), Αγγελόπουλος, Καλαμπόκης 7(1), Κανονίδης, Σίννης, Λάτοβιτς, Εζιούκου 8, Ντρτσα 9(1), Γκάμπριελ 26(3).

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης, Τζόουνς 12(2), Στίγκερς 7(1), Μπράουν 24(1), Βον 4, Μάρκοβιτς, Μπάβτσιτς 8, Ζάρας 13(2), Μπένας 4.