Ένα ημίχρονο ήταν... αρκετό

 

Μετά τη νίκη επί της Φενέρ και το τέλος της... Ομπραντοβιτσιάδας στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα καλό... ξεμούδιασμα ενόψει και του κρίσιμου αγώνα με τη Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα από 2.000 κόσμο στο κλειστό της Κανήθου, οι «πράσινοι» επικράτησαν εύκολα του Ικάρου με 85-64 αν και τα... βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο.

Όμως από τη στιγμή που μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη για να «καθαρίσουν» το ματς, η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Με ένα 13-0 η ισοπαλία του πρώτου μέρους (42-42) έγινε 55-42 για τον Παναθηναϊκό που στη συνέχεια έκανε -απλά- συντήρηση δυνάμεων.

Ο Μάικ Μπράμος συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας (16π., 4/5τρ.), έχοντας σε καλή μέρα και τους Φώτση, Ούκιτς. Τα ευχάριστα για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ήρθαν από τον Ραμέλ Κάρι, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του στο παρκέ δηλώνοντας «παρών» για το παιχνίδι με τους Καταλανούς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ο Ίκαρος παρουσιάστηκε κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός και μπόρεσε να ακολουθεί τον Παναθηναϊκό στο σκορ, χωρίς να τον αφήσει να ξεφύγει. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα. Από τη μία η εξαιρετική άμυνα του Σάτον πάνω στη μπάλα (3 κλεψίματα και δύο καρφώματα στο transition) που ανάγκασε τους παίκτες του Αλβέρτη να υποπέσουν σε πέντε λάθη σε αυτό το διάστημα! Από την άλλη ο εξαιρετικός Γκαγκαλούδης έξω από τα 6.75μ. έχοντας 3/4 τρίποντα και εννέα πόντους στο σύνολο. Δεν πρέπει ωστόσο να παραλείψουμε τα εξαιρετικά ποσοστά του Παναθηναϊκού με 9/14 σουτ εντός πεδιάς (4/7τρ.) και επτά ασίστ. Μπράμος και Ούκιτς ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από πλευράς «πρασίνων» με αποτέλεσμα να πάρουν και διαφορά επτά πόντων (12-19) λίγο πριν από το τέλος της περιόδου.

Μια από τα ίδια και στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να παίζουν καλή άμυνα και να ασκούν μεγάλη πίεση στα γκαρντ του Παναθηναϊκού. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν να μείνουν κοντά στο σκορ, με τους Άσκα και Ρόμπερσον να έχουν πάρει τη σκυτάλη από τον Γκαγκαλούδη στην επίθεση. Στον αντίποδα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δοκίμαζε συνεχώς διάφορα σχήματα θέλοντας να δώσει και μερικές ανάσες. Μάλιστα χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος φάνηκε να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα (σ.σ. οστικό οίδημα) που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Με το σκορ ισόπαλο στο πρώτο ημίχρονο (42-42), ο Ίκαρος έδειχνε πως θα μπορούσε να παραμείνει ανταγωνιστικός και στο δεύτερο μισό του αγώνα... φεῦ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην επανάληψη με μοναδικό στόχο να «καθαρίσει» το ματς και να μην μπλέξει σε περαιτέρω περιπέτειες. Όπως και έγινε. Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην άμυνα, πραγματοποίησε ένα σερί 13-0 μέσα σε τρία λεπτά παίρνοντας το προβάδισμα με 55-42 στο 23'. Αυτό ήταν. Έκτοτε έκανε συντήρηση, ενώ είχε στείλει τον δείκτη του σκορ και στο +18 (48-66) δύο λεπτά πριν από το τέλος του γ' δεκαλέπτου. Βέβαια η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους τρία λεπτά πριν από το τέλος (61-81). Ο Μάικ Μπράμος ήταν και πάλι ο καλύτερος των νικητών με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα, αν και οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν για άλλη μια φορά ιδιαίτερα εύστοχοι έξω από τα 6/75μ. έχοντας 12/29 σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 53-68, 64-85

ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γιαπλές): Ρόμπερσον 12(2), Γούντολ, Άσκα 14, Μανωλόπουλος 8(2), Σάτον 4, Γκαγκαλούδης 15(4), Σπανός 5(1), Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Ρίτσαρντς 5(1), Μπέμπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 16(4), Κάρι 5(1), Φώτσης 12(4), Ούκιτς 11(1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης, Γιάνκοβιτς 8, Ματσιούλις 5, Ράιτ 6.