Φουλ για τετράδα!

psathas

Ο Ψαθάς αντικατέστησε επάξια τον Κρόκερ, στο τέλος οι Κακιούζης, Τσαλδάρης, Αντεγκμπόγε έδωσαν λύσεις και η Ν. Κηφισιά νίκησε (80-74) τον Κολοσσό, που πάλεψε στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο.

Η Ν. Κηφισιά παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Κρόκερ, όμως ο Γιάννης Ψαθάς, που τον αντικατέστησε στην αρχική πεντάδα, μπήκε «ζεστός» και βοήθησε την ομάδα του να αντιπαρέλθει γρήγορα το καλό ξεκίνημα του Κολοσσού. Η ομάδα από τη Ρόδο, χτυπώντας με τον Όσμπι μέσα στη ρακέτα, προηγήθηκε με 6-0 στο 2’, αλλά στο επόμενο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 16-2 και πήραν κεφάλι με 16-8. Η παρουσία του Κακαρούδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Κόμματο στο ρόστερ του Κολοσσού και έδειξε με το καλημέρα πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι, βοήθησε τους φιλοξενούμενους να ισορροπήσουν ξανά το παιχνίδι και να πλησιάσουν 21-19 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Η Ν. Κηφισιά προσπάθησε στη δεύτερη περίοδο να χτυπήσει κυρίως μέσα στη ρακέτα και με τον Μιχάλη Κακιούζη να πρωταγωνιστεί ξέφυγε στο 13’ με 31-24. Ο Κακαρούδης, ωστόσο, ήταν σε πολύ καλή μέρα και με τη βοήθεια του Τσαρ, που έβαλε δύο τρίποντα, κράτησαν τον Κολοσσό σε απόσταση βολής (36-32 στο 15’). Όλα αυτά πάντως μέχρι να πάρει μπροστά ο Τσαλδάρης, ο οποίος με πέντε σερί πόντους και τη βοήθεια του Αντεγκμπόγε, που ευστόχησε κι αυτός σε ένα τρίποντο βοήθησαν την Ν. Κηφισιά να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (47-36) ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πράγμα για το οποίο φρόντιζε κυρίως ο Βασίλιεβιτς (6 ασίστ στο πρώτο μέρος), και πολύ καλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια κι αυτό τους εμπόδισε να εκμεταλλευτούν επαρκώς τα 7 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν.

Στην τρίτη περίοδο η Ν. Κηφισιά έπαψε να είναι όσο εύστοχη ήταν από την περιφέρεια στο πρώτο ημίχρονο, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της στο επίπεδο των 9 πόντων χάρη κυρίως σε δύο πράγματα. Τα κακά ποσοστά του αντιπάλου και τον Ψαθά. Ο 31χρονος φόργουορντ αποδείχθηκε άξιος αντικαταστάτης του Κρόκερ και με τις λύσεις που έδωσε στο σκοράρισμα κρατούσε όρθια την ομάδα του κάθε φορά που ο Κολοσσός προσπαθούσε να φανεί απειλητικός. Η ομάδα της Ρόδου πλησίασε δύο φορές σε απόσταση βολής (48-45 και 55-52), καθώς ο Σμιθ έδωσε λύσεις, όμως ήταν άστοχη και δεν κατάφερε να ανατρέψει τελείως το σκηνικό.

Έτσι οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 66-54 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά όχι για πολύ. Κάποιες καλές άμυνες και οι προσπάθειες των Παπαντωνίου, Όσμπι και Σίμπσον επέτρεψαν στον Κολοσσό να πλησιάσει (66-61), ενώ ένα νέο τρίποντο του Τσαρ κράτησε τη διαφορά στους 6 πόντους (70-64 στο 36’) την ώρα που ο Κακιούζης με ένα μίνι κρεσέντο προσπάθησε να «καθαρίσει» για τους γηπεδούχους. Ο Τσαρ ήταν σε καλή μέρα, προς το τέλος ο Παπαντωνίου έδωσε επίσης λύσεις, όμως ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να πετύχει την ολική ανατροπή. Την κρίσιμη ώρα η Ν. Κηφισιά βρήκε λύσεις από τους Τσαλδάρη και Αντεγκμπόγε, έτσι κράτησε το προβάδισμα και πήρε τη νίκη με 80-74, που τη φέρνει πλέον ένα βαθμό πίσω από την τέταρτη θέση στη βαθμολογία, την οποία κατέχει ο ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 21-19 47-38, 63-54, 80-74

Ν. Κηφισιά: Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 6(1), Κομποδιέτας, Σιούτης, Ψαθάς 14, Γκάρετ 12, Γουντς 5, Τσαλδάρης 8(2), Αντεγκμπόγε 14(1), Κακιούζης 11(1), Μπάρλος 10(1).

Κολοσσός: Παπαντωνίου 12(1), Τσαρ 19(5), Γεωργαλλής 2, Σμιθ 6, Στεφανίδης 7(1), Σίμπσον 6, Τσάμης, Κακαρούδης 12, Όσμπι 10, Νάτζφεϊ.