Εδώ είναι Τρίκαλα!

evans

Ο Έβανς έδωσε το ρυθμό πάνω στον οποίο χόρεψαν όλοι οι συμπαίκτες του με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να νικήσουν άνετα το Ρέθυμνο (75-63) και με την 8η νίκη τους σε 11 εντός έδρας αγώνες να εξασφαλίσουν ουσιαστικά την παραμονή τους.

Τα Τρίκαλα παίζοντας μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό τους και έχοντας ισχυρότατο κίνητρο, αφού η ζώνη του υποβιβασμού ήταν ακόμα κοντά, μπήκαν πολύ δυνατά και μέσα σε ένα καταιγιστικό τρίλεπτο κατάφεραν να πάρουν από πολύ νωρίς μια πολύ καλή διαφορά. Με τον Δεληγιάννη να… οργιάζει μέσα στη ρακέτα και τον Γιούιν να του συμπαρίσταται επάξια, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 14-0 μεταξύ 3’ και 6’ βοηθούμενοι και από το γρήγορο, πλην βιαστικό και επιπόλαιο παιχνίδι του Ρεθύμνου.

Στο 6’ ήταν ήδη μπροστά με 18-5 έχοντας επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους και κυριαρχώντας κυρίως στις μάχες κάτω από τα καλάθια. Εκεί όπου και ο Πάνος στη δεύτερη περίοδο έδωσε λύσεις, με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να προηγηθούν στο 14’ με 33-14 δείχνοντας έτοιμα να κάνουν… πάρτι. Όμως το Ρέθυμνο κατόρθωσε να συμμαζέψει κάπως τα κομμάτια του, έπαιξε αξιοπρεπή άμυνα από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και με τους Λάτοβιτς και Ντρτσα να δίνουν κάποιες επιθετικές λύσεις, κατάφεραν να κλείσουν κάπως την ψαλίδα, μειώνοντας στο τέλος του πρώτου 20λέπτου σε 40-28.

Έβανς και Γιούιν είχαν συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι και οδηγούσαν στο δεύτερο ημίχρονο τα Τρίκαλα, τα οποία συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμά τους σε διψήφιες τιμές (52-39 στο 26’), καθώς το Ρέθυμνο συνέχισε να παίζει βιαστικά, να μην έχει καλές επιλογές και πλην του Λάτοβιτς να μη διαθέτει κάποια άλλη αξιόπιστη επιθετική λύση. Όταν ο Καλαμπόκης έβαλε ένα χεράκι, το Ρέθυμνο μείωσε 52-45, αλλά απ’ ό,τι φάνηκε τούτο ήταν προσωρινό. Τα Τρίκαλα απάντησαν αμέσως με ένα τρίποντο του Πέτροβιτς και ένα κάρφωμα του Έβανς διατηρώντας τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας στο τέλος της τρίτης περιόδου (57-45).

Με τον Έβανς να έχει πάρει φόρα τα Τρίκαλα ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά για πρώτη φορά στους 17 πόντους (62-45) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και από εκεί και μετά κυριάρχησαν πλήρως. Το Ρέθυμνο δεν έδειχνε ικανό να αντιδράσει και η διαφορά όλο και ανέβαινε. Στο 34’ έφτασε τους 23 πόντους (69-46) με τα Τρίκαλα να έχουν τρέξει ένα σερί 17-1 μέσα σε πέντε λεπτά χάρη στην καλή άμυνα, αλλά και τον επιθετικό πλουραλισμό τους. Πέτροβιτς και Πάνος συμμετείχαν αποφασιστικά σε αυτό το πάρτι, που ολοκληρώθηκε με άνετη νίκη για τα Τρίκαλα, η οποία εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή τους στην Α1 και του χρόνου. Το Ρέθυμνο απλώς αρκέστηκε στο τέλος να μειώσει κάπως τη διαφορά και να περιορίσει την έκταση της ήττας του.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 40-28, 57-45, 75-63.

Τρίκαλα: Έβανς 25(3), Περούνιτσις 3(1), Γιούινγκ 12, Γιαννακίδης 6(2), Πέτροβιτς 6(2), Πάνος 8, Πορίνι 2, Σαπ, Δεληγιάννης 11, Ματαλόν 2, Φούντας, Νικολόπουλος.

Ρέθυμνο: Χαρτ 8(1), Καλλινικίδης, Κουμπούρας, Αγγελόπουλος, Ράιτ 11(3), Καλαμπόκης 7(1), Κανονίδης 3(1), Σίννης 3(1), Λάτοβιτς 13(2), Εζιούκου, Ντρκα 8, Γκάμπριελ 10(2).