Ανέβηκε επίπεδο με Ράιτ


Εκπαιδευτικό χαρακτήρα είχε για τον Παναθηναϊκό ο αγώνας του με τον Άρη και οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στη νίκη με 71-59 (44-28).

Με στόχο την καλύτερη ενσωμάτωση του Ζακ Ράιτ στην ομάδα, ο Αργύρης Πεδουλάκης του έδωσε την «μπαγκέτα» και ο Αμερικανός στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στους πρωταθλητές Ελλάδας, επιβεβαιώνει στο έπακρο την επιλογή του προπονητή του.
Ο Ράιτ είναι αυτό που έλειπε από την περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο «ξεμπλοκάρει» τον Διαμαντίδη στον τομέα της οργάνωσης και της δημιουργίας, αλλά του δίνει συγχρόνως φρεσκάδα, ενέργεια και ταχύτητα.
Με τον Ράιτ στη μηχανή της η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να δείξει κι ένα διαφορετικό στιλ μπάσκετ. Να παίξει πιο γρήγορα και να ξεφύγει από το «σετ παιχνίδι».
Οι απουσίες του Πελεκάνου και του Τσακαρέλη, δεν επέτρεψαν στον Άρη να φανεί πιο ανταγωνιστικός και μετά το πρώτο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ανέβαζε στροφές.
Μάλιστα ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του (έλειπαν οι Λάσμε, Κάρι) και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντάκο. Επίσης δοκίμασε διάφορα σχήματα με την προσθήκη των Γιάνκοβιτς, Παππά στην περιφέρεια κι αυτή η νέα αγωνιστική εικόνα, άρεσε στον κόσμο.
 Τα δεκάλεπτα: 20-16, 44-28, 60-40, 71-59.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 8 (2), Φώτσης 6 (2), Ούκιτς 11, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 4, Παππάς 5, Γιάνκοβιτς 9 (1), Διαμαντάκος, Ματσιούλις 2, Ράιτ 15.
 ΑΡΗΣ (Μ. Μίνιτς): Μποχωρίδης , Γκίκας 2, Ασημακόπουλος 7 (1), Χαρίσης 6, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 12, Μούρτος 8, Αθηναίου 7 (2), Μήτογλου 4.