Τύφλα να 'χει ο μπαμπάς!

ewing

Ο Πατ Γιούιν θυμήθηκε τον δοξασμένο πατέρα του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και με εμφάνιση βγαλμένη από το ΝΒΑ οδήγησε τα Τρίκαλα σε μεγάλη νίκη επί του Ηλυσιακού με 88-87.

Όλοι περίμεναν ντέρμπι και τέτοιο έγινε, αφού και οι δύο ομάδες έπαιζαν για τη ζωή τους και ήταν αποφασισμένες να παλέψουν μέχρις εσχάτων. Τα Τρίκαλα, που είχαν για πρώτη φορά στη σύνθεσή τους τον αντικαταστάτη του Γκρέιντζερ, Σαπ, ξεκίνησαν δυνατά, προηγήθηκαν με 7-0 και 13-4 στο 6’, αλλά στη συνέχεια ο Ηλυσιακός ισορρόπησε. Βελτίωσε την άμυνά του, έλεγξε τα ριμπάουντ και βρίσκοντας λύσεις από διάφορους παίκτες του στην επίθεση, κατάφερε στο τέλος της πρώτης περιόδου να περάσει μπροστά με 18-17.

Όμως ο κρυφός άσος στο μανίκι του Κώστα Φλεβαράκη φαίνεται πως ήταν ο Νικολόπουλος. Ένας παίκτης που δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στην ως τώρα πορεία των Τρικάλων, σε αυτό το παιχνίδι ωστόσο ήρθε από τον πάγκο «καυτός» και με 14 πόντους και 4/5 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο κουβάλησε στις πλάτες του την ομάδα του στην επίθεση. Χάρη σε αυτόν τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με 30-24 στο 13’ και έμειναν όρθια στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο Ηλυσιακός, ο οποίος δεν πτοήθηκε.

Έχοντας εξουδετερώσει όλους τους άλλους κινδύνους, πλην Νικολόπουλου, η αθηναϊκή ομάδα ανέτρεψε ξανά την εις βάρος της διαφορά επιδεικνύοντας επιθετικό πλουραλισμό και στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου με πρωταγωνιστές τους Ιωάννου και Πίγκραμ έτρεξε ένα σερί 6-0, με το οποίο προηγήθηκε στο ημίχρονο με 41-38.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο δεύτερο ημίχρονο. Τα Τρίκαλα ανέκτησαν το προβάδισμα χάρη στους Αμερικανούς τους, και δη τον Εβανς, όμως από την άλλη πλευρά ο Δορκοφίκης και ο Ιωάννου έδιναν λύσεις στον Ηλυσιακό και του επέτρεπαν να είναι «κολλημένος» στους γηπεδούχους. Μέχρι που ξύπνησε ο Γιούιν.

Ο γιος του παλαίμαχου σταρ του ΝΒΑ πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες μετά τα μισά της τρίτης περιόδου τραβώντας το… κάρο των Τρικάλων και δίνοντας τη δυνατότητα στους Έβανς και Πορίνι από την περιφέρεια να κάνουν ζημιά. Χάρη σε αυτούς και σε καλή άμυνα απέναντι στους παίκτες του Ηλυσιακού, που έδειχναν να σαστίζουν, οι γηπεδούχοι έκαναν το ξέσπασμα και στο 27’ προηγήθηκαν με 66-54. Κράτησαν δε αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου, παρόλο που ο Ηλυσιακός με πρωταγωνιστή τον Στέφενς αντέδρασε.

Με καλάθι του Αμερικανού ο Ηλυσιακός ισοφάρισε 72-72 στο 33’, αλλά η τριάδα Εβανς-Γιούιν-Πορίνι είχε πάλι τις λύσεις για τα Τρίκαλα, που κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά και να προηγηθούν με 82-74 στο 37’. Το παιχνίδι, ωστόσο, δεν είχε τελειώσει.

Ο Ηλυσιακός αποδείχθηκε επτάψυχος και ροκάνισε ξανά τη διαφορά, με καλάθι του Χατζή μάλιστα μείωσε 83-81 45’’ πριν από τη λήξη, όμως σε εκείνο το σημείο ο Ματαλόν πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, που έκρινε εν πολλοίς τον αγώνα. Με αυτό τα Τρίκαλα ξέφυγαν με 86-81 και άντεξαν στην τελευταία αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο Ηλυσιακός. Με μία βολή του Χατζή κι ένα κάρφωμα του Στέφενς, απόρροια κλεψίματος του Αντωνάκη πάνω στον Πορίνι, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι στο καλάθι (86-84), όμως ο Πατ Γιούιν αποδείχθηκε τέρας ψυχραιμίας. Ευστόχησε και στις δύο βολές που κέρδισε, έτσι το τρίποντο που πέτυχε στο τέλος ο Χατζής ήταν άνευ ουσίας. Τα Τρίκαλα πήραν τη μεγάλη νίκη με 88-87, ανάσαναν βαθιά και υποχρέωσαν τον Ηλυσιακό να παραμείνει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-41, 70-64, 88-87.

Τρίκαλα: Έβανς 16(1), Περούνισιτς 5(1), Γιούινγκ 27(1), Γιαννακίδης, Πέτροβιτς 6(2), Πορίνι 10, Σαπ 1, Δεληγιάννης 4, Ματαλόν 5(1), Νικολόπουλος 14(4), Γεωργάκης.

Ηλυσιακός: Καυκής 7(1), Αντωνάκης 7(1), Χατζής 14(3), Δορκοφίκης 11(3), Στέφενς 16, Βαβάτσικος 2, Ιωάννου 10, Τζουγκαράκης, Μποντζ 9, Πίγκραμ 11.