Γλίτωσε τα... Δράμα-τα

Λίγο... ήθελε για να πάρει ο ΚΑΟΔ με κάθε επισημότητα τον άτυπο τίτλο του «φονέα των γιγάντων»! Λίγες εβδομάδες μετά το «μπαμ» στο ματς με τον Ολυμπιακό, οι Δραμινοί έφτασαν μια ανάσα από το θαύμα και απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Για την ακρίβεια κράταγαν την τύχη στα χέρια τους, αλλά ο Βον εξελίχθηκε στον... μοιραίο παίκτη για την ομάδα του! Με 0,2 δευτερόλεπτα για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ευστόχησε σε μία βολή, ισοφάρισε σε 72-72 και δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Η υπερπροσπάθεια των Δραμινών συνεχίστηκε και στην παράταση όπου ο Αμερικανός σέντερ είχε... νέα ευκαιρία για το τελευταίο καλάθι.

Αν και πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από την (σκοπίμως) χαμένη βολή του Μπράουν, δέχτηκε την τάπα του Φώτση και ο Παναθηναϊκός απέδρασε δύσκολα με τη νίκη (87-85). Κι όλα αυτά σε ένα συναρπαστικό ματς από την αρχή έως και το τέλος.

Ο ΚΑΟΔ ήταν ομάδα «refuse to loose» αφού και τη στιγμές που οι «πράσινοι» έδειχναν να ελέγχουν το ματς και να οδεύουν ολοταχώς για τη νίκη, έβρισκαν τρόπο να πλησιάσουν και να διατηρηθούν στο ματς. Κυρίως χάρη στον φοβερό και τρομερό Τζέι Κόβαν Μπράουν, ο οποίος έκανε τα... πάντα στο παρκέ! Σε 41 λεπτά συμμετοχής είχε 27 πόντους με 3/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη! Αν μη τι άλλο έκανε τα πάντα για την έκπληξη, με τον Τζόουνς να τον συμπληρώνει ιδανικά με 23 πόντους (7/13διπ., 1/2τρ., 6/9β.), 6 κλεψίματα και 5 ασίστ!

Ουσιαστικά ηταν και εκείνοι που δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα και στους γκαρντ του Παναθηναϊκού στην άμυνα. Οι Ούκιτς και Διαμαντίδης είχαν βρει το... μπελά τους από τους Αμερικανούς, ωστόσο ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του. Εκτός από την ψυχραιμία που έδειξε στο τέλος από τη γραμμή των βολών ήταν και πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού (18π., 5ριμπ., 5ασ.) μαζί με τον Γιόνας Ματσιούλις. Πολύ καλή και η παρουσία του Στεφάν Λάσμε (14π., 11ρ.) αλλά για άλλη μια φορά παρουσιάστηκαν «κενά» διαστήματα και πρόβλημα στην άμυνα «ένας εναντίον ενός».

Παρόλα αυτά η νίκη αυτή είναι που μετράει. Όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους μια και η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ήταν... προ πολλού εξασφαλισμένη, όσο για λόγους ψυχολογία ενόψει και του τελικού με τον Άρη στο κλειστό «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Πάντως για ένα ακόμα ματς ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το... σύνδρομο του εύκολου λάθους και των επιπόλαιων επιλογών στην επίθεση με συνεχόμενα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-40, 59-53, 72-72 (κ.α.), 85-87 παρατ.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2,Τζόουνς 23 (1τριπ., 6κλεψ.), Στίγκερς 11 (3τριπ.), Μπράουν 27 (6τριπ., 8ριμπ.), Βον 10, Μάρκοβιτς 4, Μπάβτσιτς 6, Ζάρας, Μπένας 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 6 (1), Μπατίστ 2, Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 6, Λάσμε 14 (11ριμπ.),Μαυροκεφαλίδης 5 (1), Διαμαντίδης 18 (3τριπ., 5ριμπ., 5ασ.), Γκιστ 7 (7ριμπ.), Παππάς 3, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 18 (2).