Εύκολα και... ξεκούραστα

Μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα και την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πιο δύσκολο ματς του ΤΟΡ-16, ήταν λογικό να ρίξουν ταχύτητα.

Απέναντι στα Τρίκαλα έπαιξαν όσο... χρειάστηκε μέχρι να φτάσουν στη νίκη (83-63) και τη διατήρηση της (μεγάλης) διαφοράς από τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό. Εξάλλου ακολουθεί παιχνίδι στη Δράμα για την «εμβόλιμη» αγωνιστική και ο Πεδουλάκης ήθελε να κρατήσει «φρέσκους» τους παίκτες της ομάδας.

Αυτό αποτυπώθηκε από το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής. Συγκεκριμένα κράτησε για αρκετή ώρα στον πάγκο τόσο τον Διαμαντίδη (για την ακρίβεια τον χρησιμοποίησε μόνο οκτώ λεπτά για να παραμείνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς) όσο και τον Λάσμε που ήταν οι κορυφαίοι των «πρασίνων» στην ήττα της ομάδας από τους Καταλανούς. Παράλληλα εκτός 12άδας έμεινε ο Γιόνας Ματσιούλις!

Αντίθετα κράτησε στο παρκέ για περισσότερο από ένα ημίχρονο τον 16χρονο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (3π., 4ασ.), ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν αρκετά στην Ευρωλίγκα όπως οι Παππάς (αν και απογοήτευσε με την απόδοσή του), Γιάνκοβιτς και Μαυροκεφαλίδης. Ήταν εμφανέστατη η πρόθεση του προπονητή του Παναθηναϊκού να «ανοίξει» το rotation και να βάλει στην εξίσωση όλους τους παίκτες ενόψει και της συνέχειας.

Φυσικά το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού ο Παναθηναϊκός έλεγξε απόλυτα το ματς από την αρχή έως και το τέλος. Τα Τρίκαλα είχαν να επιδείξουν έναν εκπληκτικό Έβανς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 30 πόντους και 12 ριμπάουντ!!! Για τους γηπεδούχους, ο Τζέιμς Γκιστ «γέμισε» το... ντεπόζιτο της ψυχολογίας του (14π.) μετά την άσχημη εμφάνιση μετά τη Μπαρτσελόνα, ενώ τον ακολούθησνα σε απόδοση οι Μαυροκεφαλίδης και Μπράμος.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 41-25, 62-50, 83-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Μπράμος 12 (4), Κάρι 8 (2), Μπατίστ 2, Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 5 (8 ασίστ), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς 7 (2) 

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 30, Περούνιτσιτς 10 (2), Γιούινγκ 5, Γιαννακίδης, Πέτροβιτς 6, Πάνος 2, Πορίνι 6, Δεληγιάννης 2, Ματαλόν 2, Νικολόπουλος, Γεωργάκης