Dr Τζέκιλ και Mr Χάιντ!

mccollum

Ο Πανιώνιος σκόραρε 30 πόντους στην πρώτη περίοδο, μόλις... 5 στην τελευταία και χρειάστηκε τελικά τις βολές του Μπατή για να νικήσει με 77-71 τον ΚΑΟΔ, τον οποίον έφτανε να κερδίσει και με +27 στην τρίτη περίοδο!

Ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να δείξει από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Κάρτερ, που έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, το κατάφερε. Γενικώς ήταν πολυ εύστοχοι στις προσπάθειές τους οι "κυανέρυθροι" κι έτσι προηγήθηκαν με το καλημέρα με 15-4 απέναντι σε έναν ΚΑΟΔ, που έδειξε να αιφνιδιάζεται και να χάνει τον έλεγχο.

Πλάι στον Κάρτερ άρχισε σιγά σιγά να ζεσταίνεται και ο ΜακΚόλουμ, ο οποίος ανέλαβε δράση μετά τα μισά της πρώτης περιόδου, στην οποία ο Πανιώνιος σημείωσε 30 πόντους, δείγμα της εξαιρετικής επιθετικής λειτουργίας του και πήρε προβάδισμα, που έφτασε και τους 13 πόντους (30-17).

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά στη δεύτερη περίοδο. Ο Πανιώνιος ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα, στο 13' προηγήθηκε με 19 πόντους (39-20) και δεν προβληματίστηκε ούτε όταν ο ΚΑΟΔ προσπάθησε κάτι να κάνει, παρασυρόμενος κυρίως από τον οίστρο του Τζόουνς, και μείωσε πρόσκαιρα στους 9 (39-30). Η επίθεση λειτουργούσε άριστα, τα ποσοστά ήταν εξαιρετικά, ο ΜακΚόλουμ παρέμενε "ζεστός" και οι "κυανέρυθροι" ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 55-37.

Η διαφορά έφτασε και τους 27 πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (68-41 στο 25'), όμως από εκεί και μετά ο ΚΑΟΔ εμφάνισε σημεία ζωής. Είτε επειδή ο Πανιώνιος χαλάρωσε είτε επειδή η ομάδα της Δράμας αποφάσισε να δικαιολογήσει την παρουσία της στο παρκέ, η διαφορά σταδιακά άρχισε να μειώνεται.

Ο Στίγκερς, ο Μάρκοβιτς και ο Μπάβτσιτς ήταν, μαζί με την καλή άμυνα και την αστοχία των γηπεδούχων, οι λόγοι που ο ΚΑΟΔ επέστρεψε σταδιακά στο παιχνίδι κι έφτασε στο σημείο να μειώσει στους 3 πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη με τρίποντο του Στίγκερς! Μέχρι αυτό το τρίποντο του Στίγκερς ο Πανιώνιος είχε σημειώσει όλο κι όλο ένα καλάθι στην τελευταία περίοδο(!!!) κι ευτυχώς γι' αυτόν που ο Μπατής ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών στη συνέχεια κι έτσι νίκησε τελικά με 77-71 και διατήρησε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 55-37, 72-52, 77-71.

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 21, Σταμάτης, Κάρτερ 14, Μίλμπουρν 9, Αθανασούλας 2, Μπατής 9 (4 ασίστ, 3 κλεψ., 4 λάθη), Σκορδίλης 4 (9 ριμπ.), Λάνγκφορντ 5, Μισέλ 4, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 7, Σαλούστρος.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 2, Τζόουνς 10 (5 λάθη), Στίγκερς 10, Μπράουν 4, Βον 7 (6 ριμπ.), Μάρκοβιτς 11 (6 ριμπ., 4 κλεψ.), Σπυρίδωνος, Μπάβτσιτς 15, Ζάρας 10, Μπένας 2.