Είναι ακόμα ζωντανός

dorkofikis

Ο Ηλυσιακός δεν το βάζει κάτω και με τη νίκη του επί του Πανελευσινιακού (84-75) παραμένει ζωντανός στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Δορκοφίκης ήταν βγαλμένος από τα παλιά, ενώ πολύ θετικός ήταν στο ντεμπούτο του ο Πίγκραμ.

Ο Ηλυσιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο στηριζόμενος κυρίως σε ελληνικά χέρια. Ο Δορκοφίκης, που έκανε σπουδαία εμφάνιση μετά από καιρό, και ο Καυκής κατά πρώτο λόγο μαζί με σημαντική βοήθεια από τον Ιωάννου σήκωσαν με επιτυχία το μεγαλύτερο βάρος της επιθετικής προσπάθειας των γηπεδούχων, ενώ την ίδια ώρα ο Στέφενς με τον Μποντζ έλεγχαν τη μάχη των ριμπάουντ και ο νεοαποκτηθείς Πίγκραμ έδειχνε κάποια καλά στοιχεία βάζοντας κι αυτός το χεράκι του.

Απέναντι σε όλα αυτά ο Πανελευσινιακός ήταν άστοχος από την περιφέρεια και τα περίμενε όλα από τον Παπαμακάριο, που πήρε μικρή μόνο βοήθεια από τους Τζόουνς και Φαγέ, ενώ ο νεοαποκτηθείς Φίσερ δεν πατούσε καλά στα πόδια του. Κατόπιν τούτων ο Ηλυσιακός, που είχε σταθερά ένα προβάδισμα 5-6 πόντων σε όλη την πρώτη περίοδο, ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 13’ (33-23), στο 17’ προηγήθηκε με 42-30 και στο ημίχρονο ο Χατζής με τρίποντο έκανε το 49-37, καθώς η ομάδα από τα Ιλίσια είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό της.

Στην τρίτη περίοδο ο Παπαμακάριος με τον Τέρνερ προσπάθησαν να βάλουν ξανά στο παιχνίδι τον Πανελευσινιακό, ο οποίος μείωσε στο 24’ σε 50-46, αλλά ο Δορκοφίκης ήταν σε μεγάλη μέρα και μαζί με τον Πίγκραμ επανέφεραν τη διαφορά στο επίπεδο των 12 πόντων (58-46)στο 28’.

Αυτή η διαφορά γέμιζε με σιγουριά τον Ηλυσιακό, που κατάφερνε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα, παρά την προσπάθεια που έκαναν ο Μάντζαρης, ο Παπαμακάριος και ο Φαγέ (μέχρι που αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ) για να ξαναβάλουν στο κόλπο τον Πανελευσινιακό. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την ψυχραιμία τους, ο Ιωάννου, ο Χατζής και ο πολύ θετικός Πίγκραμ (με δικό του τρίποντο το σκορ έγινε 76-63 στο 37’) έδιναν λύσεις κι έτσι έφτασαν σε μία ακόμα πολύτιμη νίκη, που τους κρατά ζωντανούς στη μάχη της παραμονής. Αντίθετα ο Πανελευσινιακός έμπλεξε πλέον για τα καλά σε περιπέτειες και το μόνο θετικό γι' αυτόν ήταν ότι κράτησε τη διαφορά των 15 πόντων με την οποία είχε νικήσει τον Ηλυσιακό στον πρώτο γύρο, άρα υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 49-37, 62-52, 84-75

Ηλυσιακός: Καυκής 9(1), Αντωνάκης, Χατζής 14(2), Δορκοφίκης 19(3), Στέφενς 7, Βαβάτσικος, Ιωάννου 13, Τζουγκαράκης, Μποντζ 6, Πίγκραμ 16(3).

Πανελευσινιακός: Νίκου 6, Παπαμακάριος 18(2), Αράπης, Ράλεϊ Ρος, Τζόουνς 16(1), Φαγέ 10, Φίσερ 2, Τέρνερ 12, Μάντζαρης 8(1), Αβραμίδης 3.