Της... ανατροπής!

apollon panhgyri

Σε ένα απίθανο παιχνίδι στη Ρόδο ο Απόλλων Π. έχασε μια διαφορά 19 πόντων υπέρ του, βρέθηκε να χάνει με 7 πόντους 1,5 λεπτό πριν το τέλος, αλλά τελικά νίκησε τον Κολοσσό (84-82) με παίκτη-κλειδί τον Μιλουτίνοβιτς. Από ήρωας μοιραίος ο Τσάμης!

Ο Κολοσσός προσπάθησε  να ελέγξει το παιχνίδι στο ξεκίνημα δίνοντας έμφαση στην άμυνα και με τον Σμιθ να εξελίσσεται σε βασικό επιθετικό όπλο του δείχνοντας ότι ήταν σε καλή μέρα. Πήρε ένα μικρό προβάδισμα, που στο τέλος της πρώτης περιόδου έφτασε τους 5 πόντους (22-17), όμως στη συνέχεια ο Απόλλων… ξεσάλωσε.

Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό επιθετικό ρεσιτάλ της ομάδας της Πάτρας, που ήταν ιδιαίτερα εύστοχη έξω από τη γραμμή των 6.75μ. και με μπαράζ τριπόντων κατάφερε σιγά σιγά να ξεφύγει. Ο Μπολντς με τον Ρος ήταν οι πρωταγωνιστές και ο Ουίλσον συνέδραμε αποφασιστικά σε αυτό το ξέσπασμα,  που έφερε τον Απόλλωνα μπροστά για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 17’ (44-34), ενώ στο ημίχρονο είχε πάρει προβάδισμα 13 πόντων (53-40) έχοντας σκοράρει σε 10 λεπτά 34 πόντους!

Ο Κολοσσός ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια, δεν αξιοποιούσε τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε και καθώς ο Μιλουτίνοβιτς έδωσε μερικές ακόμα επιθετικές λύσεις στον Απόλλωνα, βρέθηκε να χάνει στο 27’ (43-62) με διαφορά 19 πόντων και να βαίνει ολοταχώς προς διασυρμό. Για μία ακόμα φορά όμως η ομάδα της Ρόδου δεν τα παράτησε.

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε την αντεπίθεσή της. Η άμυνα αίφνης έγινε πιο αποτελεσματική φρενάροντας τους παίκτες του Απόλλων, που ίσως και να πίστεψαν ότι ο αγώνας είχε τελειώσει, ενώ στην επίθεση ο Τσάμης πήρε τ’ όπλο του. Ο πολύπειρος γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με βοήθεια από τον Σίμπσον κατά κύριο λόγο, αλλά και τον εξαιρετικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Σμιθ όχι μόνο κάλυψαν εντελώς τη διαφορά, αλλά στο 37’ έδωσαν ξανά το προβάδισμα στην ομάδα τους (75-74). Ο Κολοσσός χρειάστηκε όλα κι όλα 8 λεπτά για να αντρέψει το -19 με ένα εντυπωσιακό σερί 28-8 σε αυτό το διάστημα (από το 47-66 του 29’)!

Οι παίκτες του Απόλλωνα προφανώς τα έχασαν, διότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Το σκορ έγινε 78-74 στο 38’, το σερί διευρύνθηκε σε 31-8 και ο Κολοσσός βρισκόταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει μία ακόμα μεγάλη ανατροπή μετά από αυτή που είχε πετύχει στον αγώνα με τον Ίκαρο.

Οι Σμιθ και Σίμπσον με καλάθια τους ανέβασαν τη διαφορά στους 7 (82-75), αλλά κάπου εκεί το σκηνικό αντιστράφηκε ξανά! Ο Σίμπσον έκανε λάθος, ο Τσάμης αστόχησε και τις δύο αυτές κακές επιλογές του Κολοσσού τιμώρησαν με διαδοχικά τρίποντα ο Ουίλσον και ο Μιλουτίνοβιτς, με αποτέλεσμα ο Απόλλων από το… πουθενά να ισοφαρίσει 82-82! Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη συνέχεια ο Τσάμης έχασε ένα ακόμα σουτ και από ήρωας έγινε μοιραίος για την ομάδα του, καθότι ο Μιλουτίνοβιτς με λέι άπ έγινε ο ήρωας της Πάτρας, αφού έμελλε να της χαρίσει τη νίκη με 84-82! Και τούτο διότι ο Στεφανίδης αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο για τον Κολοσσό… Απίθανο παιχνίδι!

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-53, 53-66, 82-84.

Κολοσσός: Παπαντωνίου, Τσαρ, Γεωργαλλής 7, Κόμματος, Σμιθ 23, Στεφανίδης 8(1), Σίμπσον 11, Τσάμης 24(3), Όσμπι 6, Νάτζφεϊ 3(1).

Απόλλων: Ρος 14(1), Αργυρόπουλος 2, Καπερώνης, Ντάνιελ 2, Ουίλσον 18(3), Λιανός 4, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 6(2), Πελεκούδας 1, Μιλουτίνοβιτς 15(2), Μπολντς 22(3).