Περίπατος πριν από τη... μάχη!

 

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και δίχως να σπαταλήσει αρκετή ενέργεια, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε έναν υγιεινό περίπατο στην Ελευσίνα (76-54) και μπορεί να ξεκινήσει πιο... φρέσκος τη προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τη Μπαρτσελόνα.

Άλλωστε οι «πράσινοι» ήθελαν μια καλή προπόνηση ενόψει του αγώνα της Παρασκευής, αφού πρόκειται για το ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας. Κι όλα αυτά με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να κάθεται στον πάγκο της ομάδας και να παρακολουθεί δια ζώσης την προσπάθεια της ομάδας του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Γκιστ, ο Μπράμος και ο Φώτσης οι οποίοι... γέμισαν τις μπαταρίες τους ενόψει των Καταλανών. Αλλωστε με νίκη στο συγκεκριμένο ματς, ο Παναθηναϊκός θα «πατήσει» εκ νέου στην κορυφή του ομίλου έχοντας και το... προβάδισμα στην ισοβαθμία με τους «μπλαουγκράνα».

Πάντως στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό έπαιξε όσο χρειάστηκε για να φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση. Μάλιστα όλο το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκε με...22-0 (!!!) 1:34 πριν από το τέλος. Όμως οι οκτώ γρήγοροι πόντοι των γηπεδούχων έβαλε φρένο σε ένα ιστορικό ρεκόρ με το οποίο «φλέρταραν» έντονα οι «πράσινοι» μέχρι εκείνο το σημείο.

Το μεγάλο κέρδος για τον Πεδουλάκη ήταν η εμφάνιση του Νίκου Παππά, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε ότι μπορεί να μπει δυναμικά στο rotation της ομάδας. Από κοντά και ο Ραμέλ Κάρι που συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και έδειξε ότι αποτελεί «λίρα εκατό» στα χέρια του 48χρονου προπονητή.

Τα δεκάλεπτα: 8-22, 22-40, 36-58, 54-76

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 5 (1), Παπαμακάριος 13 (3), Αράπης, Ράλεϊ-Ρος 3, Δημάκος, Τζόουνς 15 (1), Μελισσαράτος 4, Τέρνερ 8, Μάντζαρης, Αβραμίδης 6, Χουχούμης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι 13 (3), Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς 15 (1), Γιάνκοβιτς 5 (1), Ματσιούλις 9 (2).