Εμφάνιση αγγαρείας

Έκοψε ταχύτητα ο Ολυμπιακός και ήταν λογικό αυτό μετά την προσπάθεια εναντίον της Φενέρ.

Απέναντι στην Ν. Κηφισιά (69-64), δεν είχε την ενέργεια και τη διάθεση και απλά περιορίστηκε σε μία διαδικαστική υποχρέωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να συντηρήσει τους βασικούς παίκτες, αλλά όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, η Κηφισιά δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

"Συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά. Ήρθε μια ομάδα με μεγάλη διάθεση ενώ εμείς ήμασταν κουρασμένοι και πνευματικά και σωματικά. Ενώ σκοπεύαμε να ξεκουράσουμε παίκτες, η Κηφισιά μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε 32 λεπτά τον Σπανούλη, το ίδιο  τον Μάντζαρη, 27 τον Σλούκα και πάει λέγοντας. Κάθε σκέψη να μοιράσουμε τον χρόνο δυστυχώς πήγε στον βρόντο. Ήρθαν και τα προβλήματα των Σίμονς και Λοτζέσκι, αν συνυπολογίσουμε τους Κατσίβελη, Πέτγουεϊ και το ότι ο Κόλινς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καταλαβαίνετε ότι είχαμε μεγάλη επιβάρυνση και θα πρέπει να δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Τελικά η νίκη είναι αυτή που μένει, μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα θυμάται τι έχει γίνει . Χρειάστηκε να παλέψουμε πραγματικά για να κερδίσουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στην Κηφισιά για τον τρόπο που έπαιξε".

Με την εξέλιξη που είχε ο αγώνας, ήταν λογικό να κερδίσει τις εντυπώσεις η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Όχι μόνο φάνηκε ανταγωνιστική, αλλά και διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δίλεπτο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ακολουθούσε στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά όταν χρειάστηκε στο τέλος να μην πάθει ό, τι και στη Δράμα, ο Σλούκας αποκατάστησε την τάξη.

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός για τους τραυματισμούς τοπυς Σίμονς, Λοτζέσκι, ενόψει Αρμάνι στο Μιλάνο την Πέμπτη, ενώ θέλησε να δώσει και περισσότερο χρόνο στον Μπέγκιτς, που πάλι η απόδοσή του κυμάνθηκε στα ρηχά.

Οι έμπειροι Κακιούζης, Τσαλδάρης, Λιακόπουλος, αλλά και ο Αμερικανός Κόκερ, ήταν αυτοί που δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να επιβάλει το ρυθμό του.

Δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12, Σπανούλης 13 (2), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15 (1), Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1).

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (Η. Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11, Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9, Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (3), Μπάρλος 4 (1).