Ο περσινός... τελικός των "θνητών"

pgssrethymno

Οι ομάδες που διεκδίκησαν στο περασμένο πρωτάθλημα τον... τίτλο των κοινών θνητών, δηλαδή την 3η θέση, θα αναμετρηθούν το Σάββατο (28/12) στη Νέα Σμύρνη.

 

Πανιώνιος και Ρέθυμνο θα τεθούν αντιμέτωποι σε μια παράξενη και για τους δύο συγκυρία. Οι μεν Νεοσμυρνιώτες έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου, οι δε Κρητικοί έχουν χάσει πολύ έδαφος στην Α1 και αναζητούν τον δρόμο των επιτυιχών.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε γι' αυτό το ματς: "Απέναντι στο Ρέθυμνο δίνουμε τον τελευταίο αγώνα μας για το 2013 και για πολλούς λόγους θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίζεται με πολύ ενέργεια και είναι αθλητική. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Να δείξουμε καλύτερο αμυντικό πρόσωπο σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, να βγάλουμε με την άμυνα μας το Ρέθυμνο από τον ρυθμό του, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε με ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου".

Ο Αλέξης Κυρίτσης, από την πλευρά του υποστήριξε: "Θέλουμε ένα κάνουμε καλό παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι σε μια πολύ καλή και αξιόλογη ομάδα. Θα «κυνηγήσουμε» την νίκη σε κάθε λεπτό της αναμέτρησης για να δείξουμε ότι βελτιωθήκαμε και πως μάθαμε από τα λάθη μας, όπως, επίσης, για να πάρουμε ψυχολογία εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων μας στο Eurocup και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να αρχίσουμε ένα νέο νικηφόρο σερί".

Ο τεχνικός του Ρεθύμνο, Θανάσης Γιαπλές αναζητά τη βελτίωση της ομάδας του: "Στόχος μας απέναντι στον Πανιώνιο είναι να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε σχέση με τις τελευταίες μας εμφανίσεις. Όλες οι ομάδες, πλην των δύο μεγάλων, είναι αρκετά κοντά και για αυτό το λόγο κάθε αγωνιστική, σχεδόν, γίνονται μίνι εκπλήξεις. Νομίζω με την μέχρι τώρα παρουσία του Πανιωνίου είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και δύναμη ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της εποχής".

Από την πλευρά των παικτών ο Γκρεγκόρ Άρμπετ σημειώνει: "Εχουμε δύσκολο αγώνα το Σάββατο και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελπίζουμε στη νίκη. Εγώ προσπαθώ από τη μεριά μου να δουλεύω συνεχώς για να είμαι πάντα ετοιμοπόλεμος για όποτε με χρειαστεί η ομάδα. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και να έχουμε μία ευτυχισμένη χρονιά".