Μάντζαρης vs Μάντζαρης!

mantzaraioi

Στην οικογένεια Μάντζαρη έχει σημάνει συναγερμός. Ποιος θα είναι ο νικητής την Κυριακή στην Ελευσίνα; Ο Αντώνης ή ο Βαγγέλης; Και ποιον να υποστηρίξεις τώρα; Μεγάλα διλήμματα για μια οικογένεια…

 

Ο Αντώνης θα είναι γηπεδούχος φορώντας τη φανέλα του Πανελευσινιακού. Ο Βαγγέλης θα είναι φιλοξενούμενος παίζοντας στον Ολυμπιακό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο αδέρφια τίθενται ο ένας απέναντι στον άλλο σε αγώνα της Α1. Συνέβη και πέρυσι στις 11 Νοεμβρίου στο Περιστέρι. Τότε ο Αντώνης έπαιζε εκεί, είχε υποδεχθεί τον Βαγγέλη και τον είχε νικήσει! 18 πόντους είχε σημειώσει ο μεγάλος Μάντζαρης, 7 ο μικρός. Η κόντρα δεν είχε συνέχεια στο δεύτερο γύρο στο ΣΕΦ, αφού ο Βαγγέλης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο, όμως τώρα που είναι γερός και δυνατός πάλι, θέλει τη ρεβάνς.

Και για να λέμε όλη την αλήθεια, αυτή η ενδοοικογενειακή κόντρα των Μαντζαραίων είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να επιδείξει ο αγώνας του Πανελευσινιακού με τον Ολυμπιακό. Διότι κατά τα άλλα οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν έναν ακόμα περίπατο εντός των συνόρων διευρύνοντας το νικηφόρο σερί τους από την αρχή της σεζόν σε 20-0, αφού πια έχουν ξεχάσει πώς είναι να χάνουν! Στο Μόναχο το απέδειξαν περίτρανα, πόσω μάλλον τώρα που θα είναι διαθέσιμοι και οι Πρίντεζης, Μπέγκιτς. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας εύχεται απλώς να μην κάνει ο Πανελευσινιακός νέο αρνητικό ρεκόρ πόντων, όπως έκανε πριν από μερικές εβδομάδες παίζοντας εναντίον του Παναθηναϊκού.

Παγίδες για τους «αιώνιους Θεσσαλονίκης»

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης υποδέχεται τον Ηλυσιακό. Ένα παιχνίδι όπου μπαίνει το «πρέπει» για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου, που ξέρει πολύ καλά ότι όταν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος, οι πρώτοι που επηρεάζονται είναι οι νεαροί και άπειροι παίκτες, από τους οποίους διαθέτει κάμποσους. Ξέρει επίσης ότι αν χάσει ο Άρης, θα μπλέξει, γι’ αυτό κρούει τον κώδωνα. Οι «κίτρινοι» των Ιλισίων μπορούν να κάνουν ζημιές, κυρίως αν οι Αμερικανοί τους πατήσουν… γκάζι, όμως είναι αλήθεια ότι μακριά από την έδρα τους χάνουν μέρος της δύναμής τους.

Ακόμα πιο μεγάλη είναι η παγίδα που στήνει η Ν. Κηφισιά στον άλλο «αιώνιο» της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα των βορείων αθηναϊκών προαστίων έχει καλύτερο υλικό απ’ όσο φανερώνει η βαθμολογική θέση της και το εμπλούτισε με τον Μιχάλη Κακιούζη, που ως παλιά καραβάνα θα βοηθήσει ακόμα και φορώντας απλώς τη φανέλα. Αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορέσει να κάνει κάτι με την κούραση που τον ταλαιπωρεί από τους συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα χάσει την επαφή του με την κορυφή. Πόσω μάλλον που θα παίξει και με έναν ψηλό λιγότερο, καθώς ο Μαργαρίτης έπαθε διάστρεμμα στην Άγκυρα και δεν θα παίξει.

Ο Πανιώνιος καραδοκεί

Αυτός που περιμένει πώς και πώς από τον ΠΑΟΚ να στραβοπατήσει δεν είναι άλλος από τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει σαφώς πιο βατή αποστολή. Ο Κολοσσός μπορεί να προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και να έχει πια το ηθικό στα ύψη, όμως λογικά τα χέρια του δεν φτάνουν μέχρι τη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη. Εκτός πια κι αν ο Δημήτρης Πρίφτης, που κάθε χρόνο τουλάχιστον μια μεγάλη και απρόσμενη νίκη την κάνει, έχει τον τρόπο να πετύχει την έκπληξη απέναντι στους φορμαρισμένους Αμερικανούς του Πανιωνίου. Σε αυτό τον αγώνα κοντράρονται οι άμεσοι συνεργάτες των προπονητών της μετά Γιαννάκη και προ Τρινκέρι εποχής της Εθνικής ομάδας. Ο Σφαιρόπουλος, που ήταν στο πλευρό του Καζλάουσκας, και ο Πρίφτης, που ήταν στο πλευρό του Ζούρου.

Επαρχιακά ντέρμπι

Το μόνο καλό στο κατά τα άλλα προβληματικό πρωτάθλημα της Α1 (κι ας προσπαθεί ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ να μας πείσει περί του αντιθέτου…) είναι η άνοδος πολλών επαρχιακών ομάδων, που επιτρέπει στο πρωτάθλημα να είναι πιο αντιπροσωπευτικό και παράλληλα να δίνονται περισσότερες μάχες εκτός των τειχών Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Δύο από αυτές συγκαταλέγονται στα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής.

Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Απόλλωνα Π. με τον αέρα τον εξαιρετικών εμφανίσεων που πραγματοποιούν από τότε που έδιωξαν τον Κόμματο. Δεν κερδίζουν πάντα, αλλά αναγκάζουν τον αντίπαλο να… φτύσει αίμα για να νικήσει, ενώ μέσα στην έδρα τους απέκτησαν αίφνης μεγάλη δύναμη, που λυγίζει ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Ο Απόλλων πρέπει να παίξει πολύ καλά για να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από τον Άρη, που ακόμα κουβαλάει.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ θέλει να σταματήσει τον… κατήφορο που έχει πάρει τις τρεις τελευταίες εβδομάδες χάνοντας ισάριθμα παιχνίδια, αλλά το Ρέθυμνο δεν είναι από τις ομάδες που μπορείς να βάλεις εύκολα κάτω. Ειδικά αν αρχίσει να βάζει τα τρίποντα σωρηδόν.

Ο Νίκος και ο… Λύκος!

Η 9η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ίκαρο. Οι «πράσινοι» θα νικήσουν και θα παραμείνουν στην κορυφή, αφού, όσο κι αν άλλαξε την ψυχολογία και την αγωνιστική φιλοσοφία του Ικάρου τις λίγες μέρες που βρίσκεται στο τιμόνι του ο Άρης Λυκογιάννης, που αντικατέστησε τον Γιώργο Καλαφατάκη, η ομάδα της Χαλκίδας δεν έχει τα φόντα να επιδιώξει τίποτα άλλο μέσα στο ΟΑΚΑ από μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Πόσω μάλλον αν δεν παίξει ο καλύτερος παίκτης της, ο Ιβάν Ασκα, που έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό έχει και ο Νίκος Παππάς, που θα απουσιάσει για τουλάχιστον ενάμιση μήνα από τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και χάνει ευκαιρίες σαν κι αυτή για να παίξει πιο πολύ και να... ξεμπουκώσει.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 7/12
Αλεξάνδρειο (16.00): Άρης-Ηλυσιακός (Καρακατσούνης, Σώμος, Τσούνας)
Τρίκαλα (19.15-Novasports 1): Τρίκαλα-Απόλλων Π. (Σχινάς, Ταβουλαρέας, Παντελίδης)

Κυριακή 8/12
«Δ. Κραχτίδης», Δράμα (16.00): ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο (Τανατζής, Παναγιώτου, Τζαφλέρης)
Ζηρίνειο (16.00): Ν. Κηφισιά-ΠΑΟΚ (Αναστόπουλος Π., Αφεντουλίδης, Ανδρικόπουλος)
Νέα Σμύρνη (16.00): Πανιώνιος-Κολοσσός (Γκόντας, Μπήτης, Βαρδάλος)
Ελευσίνα (17.00-Novasports 3): Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός (Πηλοΐδης, Παπαπέτρου, Τσώνος)

Δευτέρα 9/12
ΟΑΚΑ (16.00-ΔΤ): Παναθηναϊκός-Ίκαρος (Γεωργιάδης, Σταματόπουλος, Μπλέτσας)

Βαθμολογία (8 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 15
2. Ολυμπιακός 14
3. ΠΑΟΚ 14
4. Πανιώνιος 14
5. Ρέθυμνο 13
6. Απόλλων Π. 12
7. Κολοσσός 11
8. Άρης 11
9. ΚΑΟΔ 11
10. Πανελευσινιακός 11
11. Ν. Κηφισιά 10
12. Ηλυσιακός 10
13. Τρίκαλα    10
14. Ίκαρος 10
* Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς.