Περίπατος πριν από τον... τελικό!

Το ζητούμενο στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακόδεν ήταν η νίκη. Λίγο-πολύ ήταν δεδομένη η επικράτηση του Παναθηναϊκού (87-60) , αφού η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια.

Το ζητούμενο από το συγκεκριμένο ματς ήταν η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και η απόκτηση ρυθμού ενόψει του «τελικού» με τον Ερυθρό Αστέρα. Άλλωστε πρόκειται για το ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας και οι «πράσινοι» ήθελαν να κρατηθούν σε... εγρήγορση! Ειδικά παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Πεδουλάκης προτίμησε να δώσει ανάσες σε Διαμαντίδη (έπαιξε 13 λεπτά και είχε 6 ασίστ), Γκιστ (έπαιξε 15 λεπτά και είχε 4/4 σουτ!) και Ματσιούλις (έπαιξε 14 λεπτά) και να εμπιστευτεί περισσότερο ώρα στο παρκέ τους Μπατίστ (7/7 δίποντα!), Γιάνκοβιτς και Κάρι. Επιπλέον δεν είχε στη διάθεσή του τους Λάσμε και Μαυροκεφαλίδη.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ προφυλάσσεται για το παιχνίδι της Παρασκευής, ενώ ο «Λου» ανέβασε πυρετό και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί παρότι βρέθηκε στην 12άδα της ομάδας. Από εκεί και πέρα το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής με τον Ηλυσιακό να... αντέχει για ένα δεκάλεπτο.

Ουσιαστικά το παιχνίδι «τελείωσε» στην δεύτερη περίοδο. Το διάστημα, δηλαδή, που ο Παναθηναϊκός «άνοιξε» το παιχνίδι, έτρεξε στο transition και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ηλυσιακό να πιστέψει σε κάτι καλύτερο. Ο Στέφενς πρόσφερε πλούσιο θέαμα με τα εντυπωσιακά του καρφώματα, αλλά σίγουρα δεν έφταναν για τους γηπεδούχους.

Οι «πράσινοι» είχαν σε καλή μέρα τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος ήταν η «σίγουρη λύση» στο μακρινό σουτ, τελειώνοντας το ημίχρονο με 12 πόντους με 4/7 σουτ και 2/4 βολές. Βέβαια για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε αστοχία έξω από τα 6.75μ., σε αντίθεση με τα δίποντα που το ποσοστό ήταν αρκετά υψηλό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με 23/27 σουτ μέσα από τη γραμμή του τριπόντου (ποσοστό της τάξεως του 85%!!) , ωστόσο ήταν αρκετά άστοχος σε τρίποντα (6/22) και βολές, με τους παίκτες του Πεδουλάκη να αστοχούν 11 φορές από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Πλην του Γιάνκοβιτς πολύ καλή ήταν και η απόδοση των Γκιστ και Μπατίστ.

Προς την έξοδο ο Κάρι;
Αλήθεια ή ψέματα; Θα δείξει η πορεία. Πάντως το site «worldbasket» έγραψε ότι ο Ραμέλ Κάρι βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Παναθηναϊκού, κάτι που διέψευσε ο εκπρόσωπος του παίκτη. Η αλήθεια είναι ότι η απόδοσή του έχει πέσει κατακόρυφα τη φετινή σεζόν και δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στα περσινά πλέι οφ. Το αν έχει δόση αλήθειας το εν λόγω δημοσίευμα θα φανεί στην πορεία...

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-46, 43-66, 60-87

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 4(1), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7(1), Στέφενς 19(1), Βαβάτσικος 5(1), Ιωάννου (0/7σουτ), Τζουγαράκης, Μποντζ 9, Αντερσον 10(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 4(1), Κάρι 3(1), Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14(1), Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19(2), Ματσιούλις 5(1).