Ούτε του Παππά...

Ο Νίκος Παππάς τράβηξε από... 31 και όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά οδήγησε τον Πανιώνιο στη νίκη επί του Κολοσσού (89-77), που τον κρατά μόνο και αήττητο στην κορυφή. Επί 35 λεπτά ο Κολοσσός με όπλο την ευστοχία στα τρίποντα είχε τη νίκη στο τσεπάκι του, αλλά ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς και οι ψηλοί του Πανιωνίου, που μάζεψαν 19 επιθετικά ριμπάουντ, είχαν διαφορετική άποψη και στο τελευταίο πεντάλεπτο έκαναν την τελική αντεπίθεση.

Ο Κολοσσός μπήκε χωρίς κόμπλεξ στη Νέα Σμύρνη και με όπλο την ευστοχία του έξω από τη γραμμή των 6.75μ., η οποία στο πρώτο μέρος ήταν παροιμιώδης (6/7, με το μοναδικό άστοχο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου από τον Χάτεν) πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασε ούτε μία φορά στα πρώτα 20 λεπτά. Με τρία σερί τρίποντα από τους Χάτεν (2) και Καλαμπόκη προηγήθηκε με 13-5 και ανάγκασε τον Πανιώνιο να κυνηγά.

Οι «κυανέρυθροι» δεν ήταν κακοί επιθετικά και κατάφερνα να βρίσκουν λύσεις κυρίως με τον Παππά, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημά τους ήταν αμυντικό. Το ελαφρύ σχήμα του Γκέκου με τους πολύ καλούς Ντέντι και Λάνγκφορντ στις θέσεις των ψηλών, δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Πανιωνίου, που τα εκμεταλλεύονταν άριστα οι Καλαμπόκης, Χάτεν, αλλά και ο Τσαλδάρης, που έδωσε κι αυτός λύσεις με τα τρίποντά του.

Ο Κολοσσός προηγήθηκε με 24-16 και 29-25 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, κράτησε δε το προβάδισμα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, πλην μίας φοράς, στο 17’, οπότε ο Πανιώνιος ισοφάρισε (40-40). Και τα κατάφερε κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε σωρηδόν στο πρώτο μέρος (11), κυρίως με τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος έκανε θραύση μαζεύοντας 5, αλλά και τον Μπόγρη. Χάρη σε αυτές τις δεύτερες ευκαιρίες που εξασφάλιζε κατάφερε να διατηρήσει την επαφή του με το σκορ και να μην επιτρέψει στον «καυτό» Κολοσσό, να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων (45-42).

Στην τρίτη περίοδο ο Παππάς με δύο τρίποντα ισοφάρισε 50-50, αλλά λίγο αργότερα χρεώθηκε με τεχνική ποινή, που επέτρεψε στον Κολοσσό με τις συνεχόμενες βολές κι ένα ακόμα τρίποντο του Τσαλδάρη να ξεφύγει με διαφορά 10 πόντων (63-53) και να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενος με διαφορά επτά πόντων (68-61). Η ευστοχία έξω από τα 6.75 και η πολύ καλή παρουσία του Ντέντι κρατούσαν τον Κολοσσό μπροστά, την ώρα που ο Πανιώνιος διατηρούνταν στη… ζωή μόνο χάρη στον Παππά και τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε.

Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό αντιστράφηκε πλήρως. Τα τρίποντα του Κολοσσού σταμάτησαν να μπαίνουν (είχε 1/5 σε αυτό το διάστημα) και καθώς δεν είχε inside game, ενώ ταυτόχρονα έχανε και τα ριμπάουντ, άρχισε να γίνεται εμφανές πως ήταν θέμα χρόνου για τον Πανιώνιο να εξαπολύσει την τελική αντεπίθεση. Όπερ και εγένετο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος βρήκε ένα καλό δίδυμο κάτω από τα καλάθια με τους Μπούκερ και Μίλμπουρν, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν βοηθήσει. Ο πρώτος, όμως, με γκολ φάουλ ισοφάρισε 74-74, ο δεύτερος αμέσως μετά με τρίποντο έβαλε τους «κυανέρυθρους» για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (79-74), και αμφότεροι μαζί με τον Γιάνκοβιτς, που  έκανε θραύση στα ριμπάουντ (10 εκ των οποίων 5 επιθετικά), τον Μπατή, που βοήθησε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, και φυσικά τον Νίκο Παππά, που ήταν ασταμάτητος, έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 20-4 στα τελευταία πέντε λεπτά, με το οποίο ο Πανιώνιος όχι μόνο νίκησε, αλλά έδωσε και ευρεία διαφορά σε αυτή τη νίκη του (89-77), που επί 35 λεπτά φαινόταν χαμένη υπόθεση.

Τα δεκάλεπτα: 25-29, 42-45, 61-68, 89-77.

Πανιώνιος (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 10, Πέιν 2, Αθηναίου 3(1), Γκιμπς 3(1), Μίλμπουρν 6(2), Αθανασούλας 2, Μπατής 7, Γιάνκοβιτς 11(1), Καββαδάς 4, Παππάς 31(4), Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ 10.

Κολοσσός (Γκέκος): Γεωργαλλής 6, Κουμπούρας 1, Χάτεν 12(2), Καλαϊτζής, Καλαμπόκης 16(2), Ντέντι 22(1), Λάνγκφορντ 3, Τσαλδάρης 17(5).