΄"Μετρησε" η εμπειρία του Άρη

 

Ψυχολογικά τη χρειαζόταν αυτή τη νίκη ο Άρης (η δεύτερη στη σειρά με προπονητή τον Βαγγέλη Αγγέλου), που προσπαθεί να ανασυνταχθεί. Απέναντι στον «νεοφώτιστο» αλλά ανταγωνιστικό Πανελευσινιακό, η επιτυχία του (85-76) στο Περιστέρι, στηρίχτηκε στην εμπειρία των παικτών του. Και αναφερόμαστε στους Ασημακόπουλο, Πάσαλιτς, Πελεκάνο και Βεργίνη. Αυτοί ήταν οι μπροστάρηδεςς και αυτοί που έδιναν λύσεις στα δύσκολα.

Οι «κίτρινοι» έλεγξαν το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια και στο πρώτο ημίχρονο (35-45), έδειξαν ότι δεν θα αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο, ο Πανελευσινιακός που μάζεψε 15 επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο να γυρίσει το ματς με τους εύστοχους Λιακόπουλο, Μαγκουνή, Νίκου και να προηγηθεί μάλιστα με 60-54 στο 29΄. Η άμυνα των γηπεδούχων προβλημάτισε τον Άρη που είχε όμως την υπομονή και την εμπειρία να φέρει πάλι το παιχνίδι στα μέτρα του και μα το «καθαρίσει» στο τελευταίο τετράλεπτο.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης είναι οι 23 παραπάνω επιθέσεις του Πανελευσινιακού, αλλά όχι με την ανάλογη ευστοχία για να τις αξιοποιήσει. Από την άλλη στα 22 λάθη του Άρη στάθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γ. Σκαραφίγκας): Νίκου 8 (2). Παπανικολόπουλος 3, Παπανικολάου 15 (3), Ραϊβιο 2, Mαγκουνής 17, Λιακόπουλος 20 (2), Δεληγιάννης 7, Καμπ 2. Τσιάκος, Χιουζ, Αβραμίδης 2.

ΑΡΗΣ (Β. Αγγέλου): Πάσαλιτς 11, Ασημακόπουλος 14 (2), Καραποστόλου 2, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 9, Τσιάρας 2, Σαρικόπουλος, Βεργίνης 18 (3), Τσακαρέλης.

,Στη φωτό από τον σημερινό αγώνα, ο Νίκος Παπανικολόπουλος με αντίπαλο τον Μιχάλη Πελεκάνο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&;lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMjM5