Πειστική αντίδραση

liako

Αν και η πλάτη της ήταν κολλημένη στον τοίχο, η Ν. Κηφισιά πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη της ιστορίας της στην Α1, επικρατώντας άνετα και ωραία του Ικάρου με 75-66 και παίρνοντας βαθιά ανάσα.

 Ο αγώνας φάνηκε ότι θα ήταν ντέρμπι, όμως μετά το 7ο λεπτό η Ν. Κηφισιά διέψευσε αυτές τις προσδοκίες. Με καλή άμυνα, τον Κρόκερ να παίρνει το όπλο του και τον Κομποδιέτα να δίνει πολύτιμες επιθετικές λύσεις οι γηπεδούχοι έτρεξαν μέσα στα τρία τελευταία λεπτά της περιόδου ένα σερί 18-4, με το οποίο ξέφυγε 28-14! Αυτό το σερί έκρινε εν πολλοίς τον αγώνα.

Διότι από εκείνο το σημείο και μετά η Ν. Κηφισιά όχι μόνο δεν έχασε ξανά το προβάδισμα, αλλά επί της ουσίας δεν απειλήθηκε καν. Ο Ίκαρος κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει το παιχνίδι στηριζόμενο στην εξαιρετική για μία ακόμα φορά παρουσία του Άσκα, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει, κυρίως διότι άμυνά του δεν ήταν όσο αποτελεσματική έπρεπε.

Η Ν. Κηφισιά ξέφυγε με 37-20 στο 15' και διατηρούσε το προβάδισμά της σε αυτα τα επίπεδα μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου. Τότε ο Ίκαρος επιχείρησε μια προσπάθεια να ανατρέψει το σκηνικό, καθώς με ορισμένες καλές άμυνες κι ένα τρίποντο του Μπεκ μείωσε τη διαφορά στους 7 πόντους (63-56). Η προσπάθειά του όμως έμεινε εκεί.

Η Ν. Κηφισιά δεν είχε διάθεση να χάσει ένα ακόμα παιχνίδι και ανέλαβαν οι Έλληνες να "καθαρίσουν". Ο πολύ καλός Μπάρλος και ο Λιακόπουλος κατά κύριο λόγο, που με δικές τους ενέργειες ανέβασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια τιμή και εν τέλει οδήγησαν την ομάδα των βορείων αθηναϊκών προσαστίων στην πρώτη εντός έδρας νίκη στην ιστορία της στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-32, 63-52, 75-66.

Ν. Κηφισιά: Λιακόπουλος 14, Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 18(1), Κομποδιέτας 8(1), Σιούτης 3(1), Γκάρετ 3, Πετροδημόπουλος 4, Γουντς 8, Τσαλδάρης 2, Αντεγκμπόγε 5(1), Μπάρλος 10.

Ίκαρος: Στρναντ 7(1), Γκόβενς 5, Παπανικολόπουλος 2, Άσκα 20, Μανωλόπουλος 3(1), Σάτον 10, Γκαγκαλούδης 11(2), Μπορόβνιακ, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μπεκ 8(2).