Τρίποντη εκτέλεση!

hurtt

Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα στο Ρέθυμνο, που πέρασε σα σίφουνας από την Ελευσίνα νικώντας με 87-72, καθώς ο Χαρτ και η παρέα του "πυροβολούσαν" ασύστολα από την περιφέρεια.

 Ο Πανελευσινιακός θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κεκτημένη ταχύτητά του από το σερί των καλών εμφανίσεών του μπήκε στον αγώνα με σκοπό να εδραιώσει ένα προβάδισμα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Τζάστιν Χαρτ. Διότι όταν ο Αμερικανός ζεστάθηκε, οι γηπεδούχοι έχασαν κάθε ελπίδα.

Ο Πανελευσινιακός προηγήθηκε με 11-8 στο 6', αλλά από εκεί και μετά ο Χαρτ με τη συμπαράσταση του Αγγελόπουλου πήρε την κατάσταση στα χέρια του και το Ρέθυμνο εξαφανίστηκε. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 24-14 για τους φιλοξενούμενους, που έτρεξαν σερί 16-3 και στη δεύτερη περίοδο κυριάρχησαν πλήρως.

Με όπλο τη μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, που καταρράκωσε το ηθικό των γηπεδούχων, και τον Καλαμπόκη να δίνει σημαντικές βοήθειες στον Χαρτ, το Ρέθυμνο αύξανε διαρκώς τη διαφορά, που στο 19' είχε εκτοξευτεί στους 25 πόντους (49-24)! Ο Πανελευσινιακός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, αφού αυτός ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια.

Και πράγματι στάθηκε αδύνατο να αντιδράσει. Με τον Φαγέ να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Ελευσίνας προσπάθησε να καλύψει το χάντικαπ, αλλά η άμυνά της δεν ήταν καλή, το Ρέθυμνο συνέχισε να βρίσκει λύσεις κι έτσι η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 9 πόντους.

Σε αυτά τα επίπεδο έπεσε στο πρώτο τετράλεπτο της τελευταίας περιόδου όταν ο Πανελευσινιακός σε μια έσχατη απέλπιδα προσπάθεια έτρεξε ένα σερί 11-0 μειώνοντας 62-71, αλλά και πάλι ο Χαρτ με τρίποντο έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες του για ανατροπή, διασφαλίζοντας ουσιαστικά την πολύ σημαντική νίκη του Ρεθύμνου.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 26-49, 51-69, 72-87.

Πανελευσινιακός: Νίκου 1, Παπαμακάριος 14(2), Αράπης, Ράλεϊ Ρος 10, Τζόουνς 5, Φαγέ 26(1), Τέρνερ 3, Μάντζαρης 13(3), Αβραμίδης.

Ρέθυμνο: Χαρτ 24(3), Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 12(2), Αγγελόπουλος 1593), Ράιτ 6, Καλαμπόκης 11(1), Λάτοβιτς 2, Άρμπετ 6(2), Γκάμπριελ 9(1).