Φονικό δίδυμο!

spankolossos

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ματ Λοτζέσκι πήραν... παραμάζωμα τον Κολοσσό στο πρώτο ημίχρονο και επέτραψαν στον Ολυμπιακό να κάνει μια ωραία απογευματινή εκδρομή στη Ρόδο (94-61).

 

Ο Κολοσσός μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι έχοντας την ενθάρρυνση του κοινού του, αλλά και τίποτα να χάσει. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έβαλε στο αρχικό σχήμα τους Μάντζαρη, Ντάνστον, προτιμώντας να δώσει ευκαιρίες στους Κατσίβελη, Σίμονς (αρχικά) και Μπέγκιτς (στη συνέχεια) και προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 8-2, ενώ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα επτά λεπτά.

Οι Τσάμης, Σίμπσον και Όσμπι σχημάτισαν ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρίγωνο, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη νωθρή άμυνα του Ολυμπιακού. Γενικώς ο Κολοσσός έπαιζε σοβαρά και προσπαθούσε να χτυπήσει στα αδύνατα σημεία της αντίπαλης άμυνας με αποτέλεσμα να φτάσει το 7ο λεπτό και να προηγείται με 22-18, έχοντας 0 λάθη και πολύ καλά ποσοστά.

Κάπου εκεί τα... φώτα έσβησαν. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να... κόψει την πλάκα στηριζόμενος σε δύο παίκτες, που έτσι κι αλλιώς είχαν μπει "ζεστοί" από την αρχή. Ο Ματ Λοτζέσκι και ο Βασίλης Σπανούλης εκτελούσαν κατά ριπάς από την περιφέρεια, στην πρώτη περίοδο μάλιστα σημείωσαν μαζί τους 27 από τους 31 πόντους του Ολυμπιακού δίχως να χάσουν ούτε ένα σουτ (11/11)! Όταν λοιπόν η άμυνα έσφιξε, οι "ερυθρόλευκοι"... εξαφανίστηκαν.

Από το 7' ως το 12' δεν δέχθηκαν ούτε πόντο και έτρεξαν ένα απίθανο σερί 21-0, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 39-22! Στο μεταξύ ο Περπέρογλου μπήκε... καυτός από τον πάγκο με 3/3 τρίποντα, ο Πέτγουεϊ επέστρεψε φουριόζος μετά τον τραυματισμό του, μπήκε και ο πάντα πολύτιμος Ντάνστον και το σερί διευρύνθηκε σε 30-3 στο 15', οπότε ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 48-25.

Ήταν φανερό πως ο Κολοσσός δεν κατάλαβε από πού του είχε έρθει. Από τα 0 λάθη του 7' είχε ανέβει στα 6' στο 15', τα τρίποντα δεν έμπαιναν και ο Όσμπι δεν μπορούσε μόνος του να σώσει την κατάσταση. Η διαφορά ανέβηκε και στους 25 πόντους (55-30) στο 18' και ο αγώνας είχε ήδη μεταβληθεί σε... περίπατο του Ολυμπιακού.

Ο Μπαρτζώκας βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής προκειμένου να μυν κουράσει πολύ την ομάδα, καθώς οι υποχρεώσεις της είναι συνεχόμενες. Προϊόντος του χρόνου παίκτες όπως ο Λο, ο Ντάνστονκαι ο Πρίντεζης συνεισέφεραν στο σκοράρισμα, ενώ και η άμυνα πια είχε σταθεροποιηθεί. Άλλωστε και στον Κολοσσό είχαν συνειδητοποιήσει πως... δεν υπήρχε γυρισμός και με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα των Όσμπι, Σίμπσον, οι παίκτες της ροδίτικης ομάδας είχαν χάσει τον αρχικό ενθουσιασμό τους.

Λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου η διαφορά ανέβηκε στους 26 πόντους υπέρ των "ερυθρολεύκων" (77-51), στο 36' ξεπέρασε τους 30 (88-57) και το τελικό 94-61 απλώς επισφράγισε την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 22-31, 37-57, 53-77, 61-94.

Κολοσσός (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 2, Ραμ 2, Ματσαμάς, Γεωργαλής 7, Σμιθ 2, Στεφανίδης 5 (1), Σίμπσον 16, Τσάμης 8, Προύιτ, Όσμπι 19.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Λο 9 (2τριπ, 4ασ), Ντάνστον 10, Σπανούλης 14 (1τριπ, 5ασ,2κλεψ), Περπέρολου 12 (4/5τριπ), Σλούκας 2, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 15 (3/3τριπ), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης.