Τα έχει... 600 ο Παναθηναϊκός!

Curry Trikala

Εντάξει. Μπορεί η δυναμικότητα των νεοφώτιστων να μην είναι ενδεικτική για να κρίνει κάποιος τον Παναθηναϊκό της 3ης αγωνιστικής, αλλά το σίγουρο είναι πως βαδίζει από το καλό στο καλύτερο.

Το αρχικό «μούδιασμα» ύστερα από τις ήττες με Ολυμπιακό και Λιέτουβος Ρίτας φαίνεται πως έμεινε στο παρελθόν, με τους «πράσινους» να πατάνε σταθερά το πόδι στο γκάζι και να πραγματοποιούν τη μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη. Μετά την εξαιρετική τους παρουσία απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, φρόντισαν να κάνουν και έναν υγιεινό περίπατο στα Τρίκαλα.

Το τελικό 88-68 αποτυπώνει στο έπακρο τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ωστόσο έμεινε περισσότερο η εξαιρετική παρουσία των κατοίκων στη Θεσσαλία, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μια άκρως μπασκετική ατμόσφαιρα. Δείγμα του πόσο πολύ ανάγκη έχει η επαρχία το μπάσκετ, αλλά και το μπάσκετ την επαρχία.

Το μεγάλο κέρδος για τον Αργύρη Πεδουλάκη αποτελεί η παρουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος για δεύτερο σερί ματς του πρωταθλήματος τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (17 πόντοι, με 4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 10 ριμπάουντ) και ήταν ο καλύτερος για τους νικητές. Μαζί του και ο... συνήθης ύποπτος Ραμέλ Κάρι, με τον Νίκο Παππά να ακολουθεί. Στα «συν»» και η παρουσία του Χαραλαμπόπουλου σε ρόλο... οργανωτή, με χάιλαϊτ μια προσωπική ενέργεια που κατέληξε σε γκολ-φάουλ.

Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκό προηγήθηκε με 29-12! Το μόνο που κατάφεραν τα Τρίκαλα ήταν να μειώσουν σε 28-21 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Έκτοτε οι «πράσινοι» ανέβασαν εκ νέου ρυθμό, πήγαν στα αποδυτήρια με +21 ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο και στο +39 (30-69) !!!

Πλέον το ενδιαφέρον των νταμπλούχων στρέφεται ολοκληρωτικά στην αναμέτρηση του Βελιγραδίου για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, όπου θα ψάξουν την 2η νίκη τους στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Περούνιτσιτς, Γιούιν 2, Γιαννακίδης 5(0/6τρ.), Πέτροβιτς 5(1), Κόμματος 9(1), Γκρέιντζερ 23(5), Δεληγιάννης 1, Ματαλόν 11(3), Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9(3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7(1), Κάρι 14(1), Φώτσης 5, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3(1), Γκιστ 7, Παππάς 15(1), Γιάνκοβιτς 17(3), Σανγκ, Ματσιούλις 7(1).