Πήρε το «θρίλερ» με... Μακ Κόλουμ

Τι σου είναι το καλό σκάουτινγκ! Και αυτό το πιστώνεται φυσικά ο... Νίκος Βετούλας και η ομάδα του Απόλλωνα! Ο λόγος φυσικά για τον Έρικ Μακ Κόλουμ, ο οποίος συστήθηκε πέρυσι στα γήπεδα της Α1 από τη θητεία του στην Πάτρα και φέτος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Ακόμη κι αν χρειάστηκε να ανέβει επίπεδο με την μετακόμισή του στη Νέα Σμύρνη.

Ο 26χρονος Αμερικανός εξελίσσεται σε... λίρα εκατό για τον Πανιώνιο αποδεικνύοντας ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την διατηρήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ακόμη κι αν αποτέλεσαν παρελθόν οι δύο «πυλώνες» των «κυανέρυθρων» (σ.σ. Γιάνκοβιτς, Παππάς), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (φαίνεται πως) βρίσκει τις λύσεις, με πρώτο και καλύτερο τον Μακ Κόλουμ.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του νούμερο 10 του φετινού ντραφτ στο ΝΒΑ (σ.σ. του Σι Τζέι Μακ Κόλουμ, επιλογή των Πόρτλαντ Μπλέιζερς) ήταν «όλα τα λεφτά» στη νίκη του Πανιωνίου μέσα στο κλειστό της Γούβας απέναντι στον αξιόμαχο -αν μη τι άλλο- Πανελευσινιακό με 74-72. Βέβαια η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί τελείως διαφορετικά, αφού οι γηπεδούχοι κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους στην τελευταία φάση του αγώνα!

Αν και ο Πανιώνιος είχε πάρει και διαφορά εννέα πόντων (66-73) στα 45'' λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει! Ο Πανελευσινιακός δεν τα παράτησε, πραγματοποίησε ένα 5-0 σερί (71-73) και τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος. Ο Μπατής με 1/2 βολές έκανε το 71-74 για τους «κυανέρυθρους» (στα 15'') με την Ελευσίνα να είχε την τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Νίκου ευστόχησε στη μία βολή (72-74), αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη και έκτοτε ξεκίνησε ένα γκραν γκινιόλ που κράτησε... πέντε δευτερόλεπτα!

Αρχικά ο Μαγκουνής πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά αστόχησε προκειμένου να στείλει το ματς στην παράταση, ο Φαγιέ μάζεψε νέο επιθετικό ριμπάουντ και «σέρβιρε» ελεύθερο τρίποντο στον Νίκου!! Όμως ο πλέι μέικερ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να βρει στόχο με την εκπνοή και η νίκη πήγε στους «κυανέρυθρους» που έλεγχε το ματς στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-38, 57-56, 72-74

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 14(2), Παπαμακάριος 8(1), Ράλεϊ Ρος 6, Δημακός, Τζόουνς 5, Μαγκουνής 8(1), Φαγιέ 12 (15ριμπ.), Μελισσαράτος 5, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 10, Αβραμίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μακ Κόλουμ 23, Σταμάτης, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 17(1), Μίλμπουρν 4, Αθανασούλας 6(1), Μπατής 10(1), Καββαδάς 6, Λάνγκφορντ, Μισέλ, Σίμτσακ 8, Σαλούστρος.