Άγιος... Προύιτ!

pruitt

Με εμφάνιση βγαλμένη από το ΝΒΑ, απ' όπου προέρχεται, ο Γκέιμπ Προύιτ "καθάρισε" για το Ρέθυμνο, που δυσκολεύτηκε πολύ για να νικήσει τον μαχητικό Ίκαρο με 82-77.

 

Το Ρέθυμνο κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και έδειξε διάθεση να "καθαρίσει" ευθύς εξ αρχής το παιχνίδι. Προηγήθηκε αμέσως με 9-0 και στο 8' το σκορ ήταν ήδη 22-8, καθώς ο Τζάστιν Χαρτ έμοιαζε ασταμάτητος, ενώ και η άμυνα λειτουργούσε πολύ καλά.

Οι παίκτες του ΑΓΟΡ έδειξαν καλά αντανακλαστικά ακόμα και όταν ο Ίκαρος προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι με κάποια τρίποντα από τους Μπεκ και Γκαγκαλούδη. Παρότι μείωσε πρόσκαιρα 25-22 στο 13', το Ρέθυμνο κατάφερε να ξεφύγει ξανά, καθώς ο Γκάμπριελ βοήθησε τον Χαρτ, ενώ και ο Προύιτ είχε καλή παρουσία από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 45-31 λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και έδειξαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Όμως το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά. Ο Ίκαρος μπήκε πιο αποφασισμένος και εκμεταλλεύτηκε δύο πράγματα. Κατ' αρχάς την πολύ καλή παρουσία μέσα στις ρακέτες του Μπορόβνιακ, που έδωσε πολλές λύσεις και τράβηξε σε αυτό το σημείο το σκοράρισμα. Και έπειτα τα εξαιρετικά ποσοστά του έξω από τη γραμμή του τριπόντου, όπου ειδικά ο Γκόβενς έκανε θραύση. Χάρη σε αυτούς τους δύο παίκτες, αλλά και τον Άσκα, που επίσης βοήθησε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ίκαρος "ψαλίδισε" σταδιακά τη διαφορά, αφού από την άλλη ο ΑΓΟΡ δεν ήταν το ίδιο εύστοχος, και στο 28' κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (57-56) με καλάθι του Άσκα.

Όχι για πολύ, αφού το Ρέθυμνο χάρη κυρίως στον Προύιτ επανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα, όμως το παιχνίδι είχε γίνει πια ντέρμπι ολκής. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 38' όταν δύο τρίποντα από τον Λάτοβιτς και τον Προύιτ κι ένα λάθος του Μπεκ, που μεσολάβησε, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στη μεριά του ΑΓΟΡ, καθώς τα λάθη των παικτών του Ικάρου κι ένα χαμένο τρίποντο του Γκόβενς δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Χαλκίδας να εκμεταλλευτεί την αστοχία στις βολές, που επέδειξαν οι γηπεδούχοι.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-34, 62-59, 82-77.

Ρέθυμνο: Χαρτ 21(4), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 11(3), Προύιτ 20(1), Καλαμπόκης, Κανονίδης 4, Λάτοβιτς 5(1), Αλεξάντερ 5, Αρμπετ 1, Γκάμπριελ 13(1).

Ίκαρος: Στρναντ 3(1), Γκόβενς 16(5), Παπανικολόπουλος 3(1), Ασκα 11, Μανωλόπουλος 3(1), Σάτον 6, Γκαγκαλούδης 9(2), Σπανός, Μπορόβνιακ 16, Μπεκ 10(2)