Θέατρο... σκιών!

aggelop-dimitrakis

Τις "σκιές" που είδε πριν από τους περσινούς τελικούς των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, βλέπει τώρα ο Ολυμπιακός και ζητά κι αυτός έλεγχο ντόπινγκ πριν από το ντέρμπι της Δευτέρας! Δικαιωμένος αισθάνεται ο Παναθηναϊκός!

 

Ακόμα δεν αρχίσαμε ανακαλύφθηκαν... σκιές στο πρωτάθλημα της Α1. Είναι οι ίδιες "σκιές" που έβλεπε πριν από την έναρξη των τελικών των περσινών πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με αφορμή ένα δημοσίευμα στο διαδίκτυο ζήτησε να γίνει πλήρης έλεγχος ντόπινγκ στους παίκτες των δύο "αιωνίων", ώστε να διαλυθούν αυτές οι "σκιές". Στο μεταξύ βεβαίως είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο προσφέροντας ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης με τον αντίπαλό του.

Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων βγήκαν κάποια στιγμή το καλοκαίρι, όλοι οι παίκτες που εξετάστηκαν ήταν απολύτως καθαροί και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης πανηγύρισε γι' αυτό στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Οι "σκιές" όμως δεν διαλύθηκαν.

Εξακολουθεί να τις βλέπει ο Ολυμπιακός. Ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό και κοινοποίησε και στον ΕΣΚΑΕ, ζητά να υποβληθούν όλοι οι παίκτες, ακόμα και οι τραυματίες, που ανήκουν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να υποβληθούν σε πλήρη έλεγχο ντόπινγκ (αίματος, ούρων κλπ.) πριν από την έναρξη του ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1, που θα γίνει τη Δευτέρα! Προκειμένου φυσικά να... διαλυθούν οι σκιές...

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ανάγκη προστασίας του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης από αθέμιτες πρακτικές και συμπεριφορές που υπονομεύουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του, επιβάλλει τη διασφάλιση της διεξαγωγής των αγώνων υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και  αδιαμφισβήτητης νομιμότητας. Εμείς και η ΚΑΕ Ολυμπιακός είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κάθε μέτρο που θα ληφθεί από την Πολιτεία και κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας και ειδικότερα με τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, 14.10.2013 στο ΣΕΦ, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι αθλητές και των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν θα αγωνιστούν ή είναι τραυματίες, να υποβληθούν σε πλήρη έλεγχο ντόπινγκ (αίματος, ούρων κλπ).

Στη διάρκεια της τελικής φάσης των Πλέι Οφ του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας της σεζόν 2012-2013 η Πολιτεία αποφάσισε τη διεξαγωγή πλήρη ελέγχου ντόπινγκ ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε τη δεδομένη χρονική περίοδο κατόπιν συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Τα αποτελέσματα όλων των δειγμάτων ήταν καθαρά στους εργαστηριακούς ελέγχους που υποβλήθηκαν, γεγονός άκρως θετικό για το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος μας. Προκειμένου να διαλυθούν όλες οι σκιές και κάθε ίχνος υποψίας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, θεωρούμε ότι πρέπει η Πολιτεία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Προς τούτο, θα θέλαμε να δώσετε εντολή στον αρμόδιο φορέα ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι ντόπινγκ και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλισθεί το κύρος του αθλήματος και να προστατευθούν οι αθλητές, οι ΚΑΕ και ο ελληνικός αθλητισμός από κακόβουλες αμφισβητήσεις και υπονοούμενα.

Με τιμή

Παναγιώτης Αγγελόπουλος     Γιώργος Αγγελόπουλος" 

"Δικαιωθήκαμε", λέει ο Παναθηναϊκός!

Δεν πέρασαν παρά λίγα μόνο λεπτά από τη δημοσιοποίηση της επιστολής της ΚΑΕ Ολυμπιακός και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του "αιώνιου" αντιπάλου του! Τονίζει μάλιστα πως αισθάνεται δικαιωμένος, επειδή ο Ολυμπιακός "ακολουθεί τις δικές μας αρχές, στις οποίες φυσικά μένουμε πιστοί"! Σαν τα παιδάκια...

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αναφέρει τα εξής:

"Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συμφωνήσουμε με την ΚΑΕ Ολυμπιακός και να χαιρετίσουμε με ενθουσιασμό το αίτημά της για πλήρη έλεγχο ντόπινγκ στους αθλητές και των δύο ομάδων. Για εμάς, αποτελεί δικαίωση το γεγονός ότι έστω και καθυστερημένα η ΚΑΕ Ολυμπιακός ακολουθεί τις πρωτοβουλίες μας. Άλλωστε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε ζητήσει πλήρη έλεγχο ντόπινγκ πριν από τους τελικούς των πλέι οφ της περιόδου 2012-2013 κάτι που δεν είχε κάνει επίσημα η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όμως, το ότι το κάνει φέτος, έστω και με καθυστέρηση, αποτελεί δικαίωση για εμάς, καθώς ακολουθεί τις δικές μας αρχές στις οποίες φυσικά μένουμε πιστοί".