Στον αέρα η μετάδοση του ντέρμπι!

kameres bales

Μην το δένετε ότι θα δούμε τηλεοπτικά το ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1 Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού! Παρότι ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε αρχικά ότι θα μεταδοθεί από τη Δ.Τ., συμφωνία δεν υπάρχει με κανέναν για την ώρα!

 

Όταν την περασμένη Πέμπτη 26/9 ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το τηλεοπτικό πρόγραμμα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών της Α1, δίπλα στο ντέρμπι της πρεμιέρας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σημείωνε πως θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη ΔΤ. Στη συνέχεια απέσυρε αυτή τη σημείωση κι αν μπείτε τώρα στην ιστοσελίδα της λίγκας, θα δείτε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη τηλεοπτική μετάδοση για το ντέρμπι. Υπάρχει λόγος γι' αυτό.

Πολύ απλά και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες 12 ομάδες της Α1, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία με κάποιο κανάλι για τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων τους στην Α1! Πέρυσι αυτά τα είχε η ΕΡΤ, όμως η σύμβαση μαζί της έληξε τον περασμένο Ιούνιο (επεισοδιακά μάλιστα, αφού λίγο πριν από τον τρίτο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ η ΕΡΤ έκλεισε!). Και η διαφημιστική εταιρεία, που διαπραγματεύεται για λογαριασμό των "αιωνίων" την πώληση των δικαιωμάτων, δεν έχει βρει ακόμα νέα τηλεοπτική στέγη.

Καθώς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον κανένα κανάλι (όχι μόνο επειδή οι "αιώνιοι" ζητούν πολλά, αλλά και επειδή το τηλεοπτικό "προϊόν" της Α1 κρίνεται από την αγορά ότι δεν μπορεί να "βγάλει" τα λεφτά που χρειάζεται να δαπανηθούν για να αποκτηθεί), στράφηκε ξανά στον κρατικό τηλεοπτικό φορέα, που πλέον είναι η μεταβατική Δ.Τ. Όμως κανένα στέλεχός της δεν έχει ασχοληθεί για την ώρα με το θέμα, παρότι λέγεται ότι οι "αιώνιοι" προσπαθούν να ασκήσουν παρασκηνιακές πιέσεις ώστε να δοθεί λύση.

Πηγές της Δ.Τ. αναφέρουν πως βρίσκεται στις σκέψεις των ανθρώπων της η σύναψη κάποιων τέτοιων συμφωνιών, αλλά αυτή είναι μια μάλλον γενική και αόριστη τοποθέτηση χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Ο άνθρωπος που είναι αρμόδιος να διαπραγματευτεί και να υπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες είναι ο διαχειριστής της Δ.Τ. Γκίκας Μάναλης, ο οποίος λέγεται εσχάτως ότι βρίσκεται υπό αντικατάσταση, επομένως αυτός μπορεί να είναι ένας σοβαρός λόγος για να κωλυσιεργεί.

Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Α1 παραμένουν δίχως τηλεοπτική στέγη, καθώς συν τοις άλλοις κάποιες κρούσεις που, όπως λέγεται, έγιναν σε άλλα κανάλια απέβησαν άκαρπες. Και η τηλεοπτική μετάδοση του ντέρμπι της πρεμιέρας στο ΣΕΦ (που δεν θα έχει ούτε στις κερκίδες κόσμο λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού) βρίσκεται για την ώρα στον αέρα...