Σίφουνας ο ΠΑΟ!

Τύφλα να 'χει η Σάντι! Ο τυφώνας που σαρώνει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ δεν ήταν τίποτα μπροστά στο... κακό που βρήκε το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν οδοστρωτήρας από πάνω του νικώντας με το επιβλητικό 92-50. Ο Μασιούλις συνέχισε να σουτάρει με συνέπεια από την περιφέρεια, ο Λάσμε έκανε και πάλι καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια, ο Διαμαντίδης ήταν ευδιάθετος και ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε τη δυνατότητα να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Το Ρέθυμνο κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο γήπεδο μόνο για ένα δεκάλεπτο. Το πρώτο, οπότε μπόρεσε να διατηρήσει μια στοιχειώδη επαφή με το σκορ, κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Κάρτερ, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έβρισκε τρόπο να σκοράρει απέναντι στην "πράσινη" άμυνα. Αλλά ο Αμερικανός ήταν μόνος και καθώς ο Παναθηναϊκός σκόραρε και μέσα στο καλάθι με Σόφο, Λάσμε και έξω από αυτό με Μασιούλις, Διαμαντίδη, προηγήθηκε με 26-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Και με το που άρχισε το δεύτερο... εξαφανίστηκε. Το Ρέθυμνο δεν έκανε καμιά προσπάθεια να κρατήσει το σκορ χαμηλά, συνέχισε να παίζει το γνωστό, ελαφρώς άναρχο μπάσκετ που μας έχει συνηθίσει και ο Παναθηναϊκός δεν το συγχώρησε. Παίζοντας καλή άμυνα και ελέγχοντας τα ριμπάουντ, έβγαινε συνεχώς στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα, πετύχαινε εύκολα καλάθια και διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά. Στο 16' αυτή άγγιξε τους 20 πόντους (42-22) και το ημίχρονο έληξε με 53-28, κάτι που ουσιαστικά σήμανε και τη λήξη του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε τη δυνατότητα να μοιράσει ακόμα περισσότερο το χρόνο στους παίκτες του προκειμένου να δει κάποια πράγματα, αλλά να κάνει και συντήρηση δυνάμεων. Και οι 12 παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιξαν περισσότερο από 10 λεπτά, ενώ μέχρι και αυτός ο παραγκωνισμένος Χίλτον Άρμστρονγκ έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 11 λεπτά. Η διαφορά πάντως όχι μόνο δεν μειωνόταν, αντιθέτως αύξανε και ξεπέρασε εν τέλει τους 40 πόντους με τη λήξη (92-50).

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 53-28, 68-39, 92-50.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 7, Μπράμος 11(3), Πάνκο 6, Μασιούλις 11(3), Άρμστρονγκ 6, Ούκιτς 9(1), Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 11(1), Κίτσεν 4, Γιαννόπουλος 11(1), Σκορδίλης 2.

Ρέθυμνο (Κουφός): Μπράουν 4(1), Ουάιτ 3, Αγγελόπουλος 2, Τσόχλας 10(2), Ντούβνιακ 5, Κόμματος, Κάρτερ 15(2), Λάτοβιτς, Πετγουέι 9, Σιζόπουλος.