Μεταγραφές και το χειμώνα!

Μία μεταγραφή μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα έχει πλέον το δικαίωμα να κάνει κάθε ομάδα της Α1, μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Πρόκειται για μια απόφαση που αποτελεί βήμα προς τα εμπρός, αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της διοίκησης του ΠΣΑΚ που βοηθάει τα μέλη της και φυσικά δείχνει ότι ο ΕΣΑΚΕ αλλά και η ΕΟΚ που συναίνεσε στο αίτημα, ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η σχετική διάταξη αναφέρει τη δυνατότητα μεταγραφικής συναλλαγής, βάζοντας όμως αριθμητικό και χρονικό περιορισμό για να αποφευχθούν φαινόμενα... ξεπουλήματος από ομάδες και κατ' επέκταση αλλοίωσης του πρωταθλήματος. Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα συμφωνίας με ομάδα αθλητή ο οποίος έχει μείνει απλήρωτος και δικαιωθεί από τα αρμόδια δικαστήρια όπου έχει προσφύγει.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: "Επιτρέπεται η μεταγραφή ενός Έλληνα αθλητή σε άλλη ΚΑΕ-μέλος του ΕΣΑΚΕ εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον υπάρχει συναινετική λύση του συμβολαίου του ή τελεσίδικη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Κάθε ΚΑΕ μπορεί να αποκτήσει μονάχα έναν Έλληνα καλαθοσφαιριστή απ’ την συγκεκριμένη κατηγορία, με καταληκτική ημερομηνία την προηγούμενη μέρα της διεξαγωγής της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου".