"Φωτιά"το φύλλο αγώνα

Ο Ολυμπιακός αφήνει αιχμές για τη διαιτησία του δεύτερου τελικού, ο Παναθηναϊκός τις θεωρεί υπερβολικές και από σήμερα πιάνει δουλειά και ο Αθλητικός Δικαστής, μιας και το φύλο αγώνα είναι επιβαρυντικό για τους «πράσινους». Η καθυστέρηση της έναρξης του β΄ ημιχρόνου οφείλεται στην επίσκεψη του προέδρου του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια των διαιτητών και στο φύλο αγώνα αναγράφονται αυτολεξεί τα όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον διαιτητή Γιάννη Φούφη.

 Να τι αναφέρουν οι διαιτητές στο φ.α.

«4 καπνογόνα. Στο 0'.52 της  Δ΄περιόδου έγινε 1η διακοπή και  παρατήρηση στην Α' ομάδα για χρήση σειρήνας από την ηχητική εγκατάσταση του γηπέδου. Στο 3΄.17'' της Δ' περιόδου έγινε διακοπή για παρατήρηση στην Α' ομάδα για τον ίδιο λόγο. Κατά την διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της Α' ομάδα πέταξαν στον πάγκο της Β' ομάδας πλαστικά ποτήρια με νερό και κόκα κόλα.  Κατά την αναχώρησή μας από τον αγωνιστικό χώρο προς τα αποδυτήρια στη διάρκεια του  ημιχρόνου και ενώ είχαμε μπει στα αποδυτήρια βρεθήκαμε στο διάδρομο, έξω από αυτά ο πρόεδρος της Α΄ ομάδας Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ μαζί με τρεις οπαδούς της Α΄ ομάδας βρίζοντας τον Γ΄ διαιτητή της συνάντησης κ. Φούφη Ι. Με τις εξής φράσεις «Φούφη γ...», πουτ... γιε», «θα σε γ... δεν θα φύγεις από εδώ».

Προηγουμένως στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: 

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον κόουτς για τη νίκη. Είχαν επιμονή και προσπάθησαν μέχρι το τέλος για τη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια. Έχω σεβασμό στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις που δεν χρειάζονται απαντήσεις. Για ποιό λόγο καθυστέρησαν 5 λεπτά στο ημίχρονο οι διαιτητές; Εμείς ξέρουμε τι έγινε. Γιατί άλλαξε ο τρόπος που σφύριζαν; Μετά το Final-4 έχουμε πάρει 10-15 τεχνικές ποινές στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ όλη τη χρονιά στην Ευρωλίγκα δεν πήραμε σχεδόν καμία. Γιατί δεν μέτρησε το καλάθι του Χάινς που ήταν και φάουλ που είναι εμπρόθεσμο; Γιατί η καθυστέρηση των διαιτητών στο ημίχρονο έπαιξε ρόλο στο τρόπο που σφύριζαν; Είναι σημαντικό να τα αναφέρω αυτά όσο σημαντικό είναι να σέβομαι το ελληνικό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρόταν στο πρώτο ημίχρονο, στην πρώτη αντίδραση που είχαμε εμείς έχουμε τεχνική ποινή κάτι που πρέπει να εξεταστεί από το ελληνικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να το ξέρω αν οι παίκτες μου έχουν «αδειάσει»» μετά την κατάκτηση της ευρωλίγκας.. Λένε ότι το ματς δεν παίζεται επί ίσοις όροις και τους δημιουργείται εκνευρισμός. Εγώ προσπαθώ να τους πω να είναι ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι"

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης, τόνισε: "Το πώς διαχειρίζεσαι την ήττα είναι το πιο σημαντικό. Το ελληνικό μπάσκετ έχει πολλή τακτική. Εμείς δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε το ίδιο λάθος συνέχεια επειδή δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Επίσης ο Λάσμε ήταν αφυδατωμένος αφού έκανε συνεχώς εμετούς από το πρωί. Σε τέτοια παιχνίδια η αδρεναλίνη και ο κόσμος σε παρασύρουν όπως είχε γίνει άλλωστε και στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Αυτά τα δύο στοιχεία εμείς έπρεπε να τα διαχειριστούμε. Νομίζω πως ο Κάρι με την παρουσία του ηρέμησε το παιχνίδι μας. Νικήσαμε δίκαια. Είχαμε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα. Καλή και γρήγορη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχασε από τους διαιτητές αλλά από το μυαλό του. Παίξαμε με το μυαλό του. Εμείς όταν χάσαμε στις 2 Οκτωβρίου παραδεχθήκαμε ότι ήμασταν χειρότεροι. Το να κοιτάς την αλήθεια είναι σημαντικό . Εμείς δεν ήμασταν καλοί σε όλα απόψε και πρέπει να το κοιτάξουμε. Ο Ούκιτς βοήθησε στην εκτέλεση, ο Κάρι στην ηρεμία. Ήταν πολύ σημαντικός απόψε για εμάς, όπως άλλωστε και ο Γκιστ".