Έλα να... μετρηθούμε!

Ζητήματα κομισαρίων, χρονομέτρων και... καλαθιών έθεσαν οι εκπρόσωποι των δύο "αιωνίων" λίγο πριν από την κλήρωση των διαιτητών των δύο πρώτων τελικών. Γκόντας, Καρακατσούνης, Παναγιώτου είναι η τριάδα του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ.

Υψηλού επιπέδου ήταν η εκπροσώπηση των δύο "αιωνίων" στην κλήρωση των διαιτητών. Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αυτοπροσώπως μαζί με τον Μάνο Παπαδόπουλο και ο Ολυμπιακός από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γιώργο Σκινδήλια και τον Χρήστο Σταυρόπουλο.

Οι τέσσερις άνδρες είχαν ιδιαίτερη συνομιλία πριν από την κλήρωση με τα μέλη της ΚΕΔ, όπου έθεσαν τα αιτήματά τους. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να μετρηθεί το ύψος των καλαθιών στο ΣΕΦ! "Το ζητάμε τώρα για να μην το ζητάμε πριν από τον αγώνα και δημιουργείται ένταση", είπε ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Ζήτησε επίσης να ελεγχθούν τα χρονόμετρα. "Θέλουμε απλώς να εφαρμοστεί ο κανονισμός, διότι υπάρχουν κρούσματα", είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στο άκουσμα της λέξης "κρούσματα" ο Χρήστος Σταυρόπουλος αντέδρασε και ο Γιαννακόπουλος του θύμισε την περίπτωση του αγώνα με τη Σιένα. "Εκεί κανείς δεν ξέρει τι έγινε", απάντησε ο Σταυρόπουλος.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ζήτησε ο κομισάριος του αγώνα να κάνει την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τις ομάδες, ώστε να έχει άποψη για τυχόν επεισόδια όπως αυτό με τον Χάινς στον τελικό του Κυπέλλου. "Αυτό δεν γίνεται. Δεν το προβλέπει ο κανονισμός. Τι να κάνω; Να αλλάξω τον κανονισμό;", αντέτεινε ο Κώστας Κορομηλάς. Τελικώς, απ' ό,τι φαίνεται, τη λύση θα δώσει ο βοηθός κομισάριος.

Τα μέλη της ΚΕΔ από τη δική τους πλευρά ζήτησαν από τις δύο ομάδες να βοηθήσουν με τη στάση και συμπεριφορά των μελών τους ώστε να μη φορτιστεί έντονα το κλίμα και να αποφευχούν τυχόν παρατράγουδα.\

Η κλήρωση

Η ΚΕΔ ομαδοποίησε τους διαθέσιμους διαιτητές. Οι Γκόντας, Αναστόπουλος, Χριστοδούλου, Σχινάς ήταν υποψήφιοι πρώτοι διαιτητές, οι Τανατζής, Πηλοΐδης, Κορομηλάς, Φούφης, Καρακατσούνης ήταν υποψήφιοι δεύτεροι και οι Ψαριανός, Ταβουλαρέας, Παναγιώτου, Αφεντουλίδης ήταν υποψήφιοι τρίτοι.

Ως πρώτοι για τα δύο πρώτα παιχνίδια κληρώθηκαν κατά σειρά οι Γκόντας και Αναστόπουλος, και ως δεύτεροι οι Καρακατσούνης και Πηλοΐδης. Στη συνέχεια οι Κορομηλάς και Φούφης, που περίσσεψαν (ο Τανατζής έχει κώλυμα στους δύο πρώτους αγώνες, διότι διευθύνει αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών), μπήκαν στην κληρωτίδα μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους τρίτους κι έτσι προέκυψαν κατά σειρά οι Παναγιώτου και Φούφης.

Έτσι, τον πρώτο τελικό την Παρασκευή στο ΣΕΦ θα διευθύνουν οι Γκόντας, Καρκατσούνης και Παναγιώτου και τον δεύτερο τελικό τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ θα διευθύνουν οι Αναστόπουλος, Πηλοΐδης, Φούφης.

Τον πρώτο αγώνα της σειράς του μικρού τελικού ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο στη Νέα Σμύρνη θα διευθύνουν οι Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Αφεντουλίδης και τον δεύτερο στο Ρέθυμνο οι Σχινάς, Ψαριανός, Μητσόπουλος.