Τετρα...ζάλη!

agor panhgyr

Όλο το Ρέθυμνο χορεύει στους ρυθμούς του ΑΓΟΡ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ, νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι με 88-65 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τετράδα του πρωταθλήματος!!

Το Ρέθυμνο κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο δείχνοντας ότι δεν ήταν διατεθειμένο να χάσει τη χρυσή ευκαιρία να παίξει στα ημιτελικά. Με τον Κάρτερ να ξεκινά ζεστός έχοντας 3/3 τρίποντα, τον Πετγουέι να είναι αποτελεσματικός μέσα στη ρακέτα, τον Καλλινικίδη να είναι ο παίκτης-έκπληξη στην επίθεση, με το γνωστό γρήγορο ρυθμό της και πολύ καλά ποσοστά η ομάδα της Κρήτης αιχμαλώτισε τον ΠΑΟΚ, που ειδικά στη δεύτερη περίοδο έπαθε πανωλεθρία.

Ο "δικέφαλος", παρότι ήταν φανερό ότι είχε προβλήματα, κατάφερνε να διατηρεί την επαφή του με το σκορ ως το 12' (27-23), όμως από εκεί και πέρα... έχασε το φως του. Ο ΑΓΟΡ επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και σκοράροντας κατά συρροήν, καθώς μπήκε στο χορό και ο Προύιτ, ανέβαζε ραγδαία το δείκτη του σκορ. Στο 16' προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (35-25), στο 19' το σκορ είχε γίνει 45-28, στο ημίχρονο προηγήθηκε με 50-29 και μόλις άρχισε η τρίτη περίοδος η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της (53-29) δίνοντας την εντύπωση ότι οι Κρητικοί έκαναν... πάρτι.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να δείξει σημεία ζωής. Προ του διασυρμού βελτίωσε την άμυνά του, εκμεταλλευόμενος και την αστοχία των γηπεδούχων, και με τον Κασελάκη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, αφού οι Χαραλαμπίδης και Παπαδόπουλος ήταν σε κακή μέρα και ο Χάτσερ είχε σιγήσει, μάζεψε κάπως τη διαφορά. Με σερί 10-0 (8 πόντοι από τον Κασελάκη) μείωσε στο 25' σε 53-39, αλλά το Ρέθυμνο αντέδρασε. Ο Κάρτερ ξαναβρήκε το χέρι του, ο Κόμματος έδωσε κι αυτός κάποιες λύσεις κι έτσι οι γηπεδούχοι βγήκαν από το αδιέξοδο, που προς στιγμήν είχαν μπει, αποκαθιστώντας τη διαφορά σε επίπεδο ασφαλείας (65-45 στο 29').

Και αποδείχθηκε ότι αυτή η διαφορά ήταν ασφαλείας, καθώς όποτε προσπαθούσε ο ΠΑΟΚ να μείωσει, με προσπάθειες πότε του Χάτσερ πότε του Μαργαρίτη, το Ρέθυμνο είχε τον τρόπο να αντιδρά και να μην ανησυχεί. Άλλωστε και ο Χορν έδωσε στην τελευταία περίοδο λύσεις δίπλα στον εκπληκτικό Κάρτερ, με αποτέλεσμα η νίκη να μετατραπεί σε θρίαμβο, ο αγώνας να λήξει μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυρική και όλο το Ρέθυμνο να γιορτάζει.

Η παρουσία στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1, όπου ο ΑΓΟΡ θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα τον Ολυμπιακό, είναι μια ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό της πόλης και ασφαλώς μια μεγάλη δικαίωση των προσπαθειών που κάνουν τα τελευταία χρόνια ο Κωστής Ζομπανάκης και οι συνεργάτες του.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 50-29, 65-47, 88-65.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χορν 10(2), Καλλινικίδης 7(1), Προύιτ 13(2), Αγγελόπουλος 3, Τσαρούχας, Τσόχλας 3(1), Ντούβνιακ 6(2), Κόμματος 8(1), Κάρτερ 25(6), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 11, Σιζόπουλος.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 20(2), Κασελάκης 11(3), Χαραλαμπίδης 4, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 7, Δέδας 2, Μαργαρίτης 8, Παπαδόπουλος 6, Νικολόπουλος, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος, Αμπαράς 5(1).