Ρέθυμνο με ρεκόρ!

Η Καβάλα ήθελε να αποχαιρετήσει την κατηγορία με το κεφάλι ψηλά και πάλεψε σκληρά γι' αυτό, όμως στο τέλος το χέρι του Ντούβνιακ και η αστοχία του Άρμπετ χάρισαν τη νίκη στο Ρέθυμνο (82-80), που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 17 νίκες, ρεκόρ στην ιστορία του στην Α1.

Παρότι έπαιζε με σημαντικές ελλείψεις (Πάνος, Αχάρα, Ταϊρού, Μιλόσεβιτς) και παρότι είχε ήδη υποβιβαστεί η Καβάλα ήθελε να αποχαιρετήσει την Α1, αλλά και το κοινό της, που στάθηκε δίπλα της όλη τη χρονιά με μια καλή εμφάνιση και νίκη. Πάλεψε σκληρά γι' αυτό και η αλήθεια είναι ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να το πετύχει.

Στην πρώτη περίοδο το Ρέθυμνο με τον Κάρτερ να ξεκινά ζεστός και με καλά ποσοστά στα σουτ είχε ένα μικρό προβάδισμα και προηγήθηκε στο 10' με 22-19. Όμως η συνέχεια ανήκε στην Καβάλα. Στα πρώτα 4 λεπτά της δεύτερης περιόδου έκανε ένα σερί 12-0, πήρε κεφάλι στο σκορ με 31-22 και μπήκε για τα καλά στη θέση του οδηγού. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έπαιζε καλά στην άμυνα και εμφάνιζε αξιοσημείωτο πλουραλισμό στην επίθεση, όπου οι Στυλιανού, Κρστέφσκι, Άρμπετ, Δεμερτζής και Κόλεμαν έδιναν κατά διαστήματα λύσεις και φρόντιζαν ώστε αυτό το προβάδισμα να συντηρείται.

Από την άλλη πλευρά το Ρέθυμνο στηριζόταν κυρίως στον Μορίς Κάρτερ, που ήταν καταπληκτικός (εκτός από τους 28 πόντους που σκόραρε, είχε 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα), όμως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν είχε άλλον αξιόπιστο συμπαραστάτη, με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις από τους Πετγουέι και Αγγελόπουλο. Έτσι το Ρέθυμνο, που στο μεταξύ χάλασε και τα ποσοστά του στα μακρινά σουτ, αναγκάστηκε να κυνηγά στο σκορ, όποτε μάλιστα κατάφερνε να πλησιάσει η Καβάλα έβρισκε τον τρόπο να απονακρύνεται ξανά.

Όλα αυτά μέχρι την αρχή της τελευταίας περιόδου, οπότε ο Κάρτερ με δύο κολλητά τρίποντα έβαλε το Ρέθυμνο ξανά μπροστά στο σκορ (66-65). Η Καβάλα αντέδρασε άμεσα και στο 36' με τρίποντο του Καλαμπάκα προηγήθηκε με 77-72, ωστόσο εκεί σήμανε η ώρα του Ντούβνιακ. Ο Κροάτης αίφνης βρήκε το χέρι του και με 8 συνεχόμενους και αναπάντητους πόντους έδωσε τη δυνατότητα στο Ρέθυμνο να προηγηθεί με 80-77 και ένα λεπτό πριν από τη λήξη με 82-77 χάρη σε δύο βολές του Πετγουέι. Ο Στυλιανού μείωσε αμέσως με τρίποντο σε 82-80, όμως από εκείνο το σημείο και μετά δεν μπήκε άλλος πόντος. Μοιραίος παίκτης για την Καβάλα ήταν ο Άρμπετ, ο οποίος στα τελευταία 30'' της αναμέτρησης αστόχησε σε δύο τρίποντα. Ένα να έβαζε, η Καβάλα θα είχε νικήσει...

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 48-42, 65-60, 80-82

Καβάλα (Αλεξανδρής): Αράπης, Άρμπετ 16(2), Καλαμπάκας 8(1), Μανωλόπουλος, Στυλιανού 13(3), Πιεβάλιτσα, Δεμερτζής 9(1), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 3(1), Κρστέφσκι 15(1), Κόλεμαν 12.

Ρέθυμνο (Γιαπλές):  Χορν, Καλλινικίδης, Προύιτ 5(1), Αγγελόπουλος 13(1), Τσόχλας 3(1), Ντούβνιακ 12(2), Κόμματος 4, Κάρτερ 28(6), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 15(1).