Ο Παπανικολόπουλος ανέλαβε τα ηνία της Καρδίτσας

papanikolopoulos 0

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είναι με κάθε επισημότητα ο νέος προπονητής της Καρδίτσας, αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Η Καρδίτσα δεν έχασε καθόλου χρόνο. Η νεοφώτιστη ομάδα στην Basket League ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι παραμονής απέναντι στον Ιωνικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καρδίτσας:

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Νίκο Παπανικολόπουλο. Ο νέος coach της ομάδας μας αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντά του και θα είναι στον πάγκο της, στο επόμενο αγώνα της Basket League.

Καλωσορίζουμε τον coach στον Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Ποιος είναι ο Νίκος Παπανικολόπουλος

Ο νέος προπονητής του Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ είναι 43 ετών και ως αθλητής, ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Ποσειδώνα Καλαμάτας. Το 1997 μεταγράφηκε στη Νήαρ Ηστ κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής ενώ ένα χρόνο μετά, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και το Κύπελλο Σαπόρτα. Στην αγωνιστική του καριέρα, ακολούθησαν ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, ο Ολυμπιακός, η Α.Ε.Λάρισας, ο Κολοσσός Ρόδου, το Περιστέρι, ο Ηρακλής, ο Πανελευσινιακός, ενώ το 2013 ολοκλήρωσε την επαγγελματική του καριέρα στη Basket League με τη φανέλα του Ίκαρου Χαλκίδας. Αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές ομάδες, από την Παίδων μέχρι και την Ανδρών, μετρώντας συνολικά 82 συμμετοχές και 500 πόντους.

Το 2015 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητής στον Κόροιβο Αμαλιάδας, με τον οποίο συνεργάστηκε έως το 2018, όταν και εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Περιστερίου. Το Νοέμβριο του 2019, ανέλαβε πρώτος προπονητής στο Περιστέρι, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το Νοέμβριο του 2020. Στη συνέχεια, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάρισας, από το Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και το Νοέμβριο του 2021».