Ο Φρέιζερ «καθάρισε» μέσα στο Περιστέρι

frezier 0

Η ΑΕΚ (3-0) επικράτησε με 84-80 στην έδρα του Περιστερίου (1-2) σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από μισάωρη διακοπή λόγω σοβαρών επεισοδίων στην εξέδρα των επισήμων.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Περιστερίου (84-80), παρέμεινε αήττητη (3-0) αι έριξε το Περιστέρι Bwin σε αρνητικό ρεκόρ (1-2).

Ο Τιμ Φρέζιερ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ, μαζί με τον Γουίλαιμς, ενώ για το Περιστέρι ο Μάρκους Ντένμον τελείωσε το ματς με 27 πόντους.

Η αναμέτρηση είχε διακοπή μισής ώρας, λόγω σοβαρών επεισοδίων στην εξέδρα των επισήμων, μετά από ντου των οπαδών του Περιστερίου.

Το ματς

Μεγάλη ιστορία η ανάλυση του πρώτου ημιχρόνου στο Περιστέρι. Μέχρι τα τελευταία 9 δεύτερα της 1ης περιόδου, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε περιορίσει όλα τα ατού του Περιστερίου και ήταν μπροστά στο σκορ με 20-13.

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε μεγάλη ένταση στα επίσημα του γηπέδου. Οι λεκτικές αντεγκλίσεις μεταξύ φιλάθλων των δύο ομάδων, γρήγορα μετατράπηξαν σε... πυξ λαξ, με τους οργανωμένους του Περιστερίου να πηδούν τα κάγκελα και να κάνουν ντου στα επίσημα!

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν τουλάχιστον καθυστερημένη και ενώ η ένταση είχε ξεκινήσει αρκετή ώρα πριν.

Η διακοπή κράτησε για παραπάνω από μισή ώρα. Με τους διαιτητές και τις δύο ομάδες να συζητούν τι θα συμβεί. Το αρχικό σενάριο της εκκένωσης δεν προχώρησε, αφού η αστυνομία δεν μπορούσε να την εγγυηθεί σε ομαλό κλίμα και το ματς συνεχίστηκε με προειδοποίηση.

Από την επανέναρξη και μετά, το Περιστέρι Bwin πλησίασε στο σκορ και με ένα καλάθι και φάουλ του Μωραίτη το σκορ έγινε 24-23 υπέρ της ΑΕΚ.

Η Ένωση, παρά τα προβλήματα στην άμυνα, με τον Ηλία Καντζούρη να γίνεται αρκετές φορές έξαλλος γι' αυτό και το 0/5 τρίποντα, κατάφερε να τρέξει ένα σερί 10-0 και να κάνει το σκορ 34-23.

Εκεί το Περιστέρι αντέδρασε. Ενώ είχε 1/10 τρίποντα, μέτρησε 4/6 και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο -3 (40-37).

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ κυριάρχησε στη ρακέτα, έχοντας 24 πόντους, έναντι 14, με τον Μίρο Μπίλαν να μένει άποντος. Αντίθετα, ο Ακίλ Μίτσελ είχε 8 πόντους, ο Δημήτρης Μαυροειδής 4 και ο Άλεξ Μάντσεν 8 πόντους.

Το ματς άλλαξε πρόσωπο στην 3η περίοδο. Στα πρώτα δύο λεπτά τα φάουλ ήταν σχεδόν... αμέτρητα και ο ρυθμός «έσπαγε» συνεχώς.

Η ΑΕΚ έπαιρνε σκορ από τον Μίτσελ, ωστόσο το 4ο φάουλ του Αμερικανού σέντερ στο 25' αποτέλεσε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ένωση.

Ο Μπίλαν έδωσε το προβάδισμα

Το Περιστέρι πέρασε μπροστά στο σκορ με ένα δίποντο του Ντέιβις (45-43) και κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά πέντε πόντων (για πρώτη φορά στο ματς) με δύο βολές του Μπίλαν (50-45).

Ο σέντερ του Περιστερίου σημείωσε 8 πόντους στην 3η περίοδο και οδήγησε την ομάδα του σε προβάδισμα 7 πόντων (52-45), με την άμυνα της ΑΕΚ χωρίς Μίτσελ και Μαυροειδή να μην μπορεί να τον σταματήσει.

Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στο Περιστέρι. Πότε ο Ντένμον και πότε ο Μωραίτης έβρισκαν ανοικτούς διαδρόμους για το καλάθι της ΑΕΚ, με την άμυνα της ομάδας του Καντζούρη να μη θυμίζει αυτή προηγούμενων αγώνων.

Η αποβολή του Μίτσελ

Το τρίποντο με την κόρνα της λήξης από τον Ντένμον έφερε το Περιστέρι στο 64-58 με το ντέρμπι να κρατεί.

Στην 4η περίοδο ο Καντζούρης τα έπαιξε όλα για όλα. Ξεκίνησε τον Μίτσελ με 4 φάουλ και ο σέντερ της ΑΕΚ έκανε τα πάντα, φορτώνοντας τους παίκτες του Περιστερίου με φάουλ.

Και δίνοντας πόντους από τις βολές. Μόνο που στο παρκέ άντεξε για τρία λεπτά, προτού αποβληθεί με πέντε ατομικά φάουλ, έχοντας 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο Ντένμον έκανε το 68-63, όμως ο Φρέζιερ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Όπως και σε άλλα ματς της ΑΕΚ, χτύπησε στο τέλος. Ένα τρίποντο με κερδισμένο φάουλ έφερε την ΑΕΚ σε απόσταση ενός πόντους (68-67), με 6:30 στο ρολόι.

Και στην επόμενη φάση ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έφτιαξε το απίθανο κάρφωμα του ΜακΓκριφ για το προσπέρασμα της ΑΕΚ (69-68).

Η ΑΕΚ βρέθηκε στο +3 (71-68) προτού ο Ντένμον μειώσει ξανά, έχοντας σε εκείνο το σημείο 21 πόντους. Όσο ο ΜακΓκρίφ πρόσφερε ανάσες στην ΑΕΚ από τις βολές, τοσο ο Ντένμον ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Περιστερίου.

Ο Μάντσεν έκανε το 75-74 και ο Μπίλαν απάντησε αμέσως για το 76-75. Το ρολόι έδειχνε 2:38 ακόμα. Ένα μίνι σερί 3-0 της ΑΕΚ, μέσα σε έναν κυκεώνα φάουλ και λαθών, την έφερε μπροστά στο σκορ μρ 78-76, προτού ο Μπίλαν ισοφαρίσει για άλλη μία φορά με δύο ελεύθερες βολές (78-78).

Η ισοπαλία λύθηκε ξανά από τις βολές: 2/2 ο Γουίλιαμς και 80-78. Και ο Φρέζιερ, με κρύο αίμα, σκόραρε για δύο από μακριά (82-78) 51 δεύτερα πριν το τέλος.

Ο Ντένμον κέρδισε το φάουλ και πήγε στις βολές: 82-80! Ο Γουίλιαμς με ατομική προσπάθεια έκανε το 84-80 και ο Μωραίτης πέταξε την κατοχή με λάθος πάσα (11.2 για το τέλος).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20 37-40, 64-58, 80-84

p

84