Μεγάλη Τρίτη η 25η αγωνιστική

Βρέθηκε μια πρώτη λύση στο πρόβλημα με τους αγώνες που εκκρεμούν στην Α1, όπως φυσικά και τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

Η 25η και προτελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τρίτη (30/4), πιθανότατα με ένα παιχνίδι να ορίζεται για την προηγούμενη ημέρα. Τη Μεγάλη Τετάρτη που ήταν η καλύτερη ημερομηνία, δεν γίνονται αγώνες αφού η αργία της Πρωτομαγιάς δημιουργεί κωλύμματα, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη υπήρχε πρόβλημα λόγω εκκλησίας.

Θα παραμένει, βέβαια, η εκκρεμότητα των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που έχουν αναβληθεί και από τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, αλλά και από το αποτέλεσμα των δύο στην προσπάθειά τους για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, θα εξαρτηθεί το πότε θα γίνει η 26η αγωνιστική. Σε περίπτωση που τη Μεγάλη Τρίτη δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του υποβιβασμού και υπάρχει ενδιαφέρον για τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, αυτή δεν πρόκειται να γίνει πριν παίξει τουλάχιστον ο Ολυμπιακός με τον Ηλυσιακό. Σε αντίθετη περίπτωση, αν έχουν κριθεί οι θέσεις του υποβιβασμού, είναι πιθανό να γίνει και η 26η αγωνιστική την Τετάρτη του Πάσχα και μετά να βρεθούν ημερομηνίες για τα υπόλοιπα που θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.