Θύμισε... ΑΕΚ!

Το Περιστέρι δεν άντεξε το άγχος ενός τόσο κρίσιμου αγώνα, έχασε από τον Άρη (58-67) και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην Α2. Οι οπαδοί του μάλιστα διέκοψαν το παιχνίδι 19'' πριν το φινάλε πετώντας αντικείμενα κατά της ομάδας του Άρη και ανάγκασαν τους διαιτητές να ζητήσουν εκκένωση του γηπέδου ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Πριν συμβούν όλα όσα θύμισαν έντονα αυτά που έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, όταν οι οπαδοί της Ένωσης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη, που έφερνε την ιστορική ομάδα μια ανάσα από τον υποβιβασμό, και προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, έγινε και ένα παιχνίδι. Κακό ποιοτικά, αφού το Περιστέρι ήταν εμφανώς αγχωμένο γνωρίζοντας πως η ήττα θα σήμαινε επί της ουσίας υποβιβασμό, ενώ και ο Άρης έτσι κι αλλιώς δεν είναι από τις ομάδες που συνηθίζουν να προσφέρουν θέαμα με το παιχνίδι τους.

Επί της ουσίας η αναμέτρηση, τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά της, εξελίχθηκε σε μια μονομαχία του Πάρκερ από τη μια μεριά και του Καραποστόλου από την άλλη. Ο πρώτος ήταν μακράν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Περιστερίου και ο δεύτερος με τα τρίποντά του ήταν το ίδιο για τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο εδραίωσε μετά τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, ωστόσο η διαφορά δεν μπόρεσε να ανέβει πάνω από τους 4-5 πόντους, διότι ο ρυθμός ήταν αργός και οι ομάδες άστοχες.

Στο 30' ο Άρης ήταν μπροστά με 45-40 και λίγο αργότερα χάρη στα τρίποντα του Καραποστόλου και του Χάντ ξέφυγε με 51-45. Το Περιστέρι μείωσε πρόσκαιρα 51-49, όμως σε εκείνο το σημείο δύο τρίποντα του Χαντ έκοψαν τα πόδια των γηπεδούχων και απ' ό,τι φάνηκε έγειραν οριστικά την πάστιγγα προς τη μεριά του Άρη. Με αυτά το σκορ στο 35' εγινε 49-57 και καθώς ο Πάρκερ πρακτικά είχε σιωπήσει στην τελευταία περίοδο και ο Μάντζαρης ήταν εμφανές πως ταλαιπωρούνταν από το πονεμένο του πόδι, το Περιστέρι ξέμεινε από λύσεις και γέμισε... άγχος.

Ο Μίτσελ κάτι πήγε να κάνει παίρνοντας κάποιες προσωπικές προσπάθειες, όμως ο Άρης βρήκε λύσεις με τον Πελεκάνο και τον Χαντ, ενώ ο Κώστας Χαρίσης στο τέλος με δύο βολές και δύο τάπες πάνω στον Πάρκερ και τον Μίτσελ έδωσε τη χαριστική βολή.

Το ντου που θύμισε... ΑΕΚ

Δεκαεννέα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος κι ενώ όλα είχαν κριθεί (ο Άρης ήταν μπροστά με 66-57, ο Σμους Πάρκερ έκανε ένα αχρείαστο φάουλ τραβώντας τον Πελεκάνο, που προσπαθούσε να φύγει στον αιφνιδιασμό. Ο Πελεκάνος εκνευρίστηκε (η αλήθεια είναι πως άκουσε πολλά από την κερκίδα των οπαδών του Περιστερίου και δεν το άξιζε, Περιστεριώτης είναι κι αυτός...), ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αμερικανό και απειλήθηκε σύρραξη, καθώς επενέβησαν κι άλλοι. Τα πνεύματα πάντως ηρέμησαν σχετικά γρήγορα στο γήπεδο, όχι όμως και στην εξέδρα, που εξεμάνη με αυτό το επεισόδιο και άρχισε να πετά την... Άρτα και τα Γιάννιναν προς τον πάγκο του Άρη!

Οι παίκτες των φιλοξενουμένων έφυγαν άρον άρον προς τα αποδυτήρια, οι αστυνομικοί επενέβησαν, οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα και για μερικά λεπτά το μόνο που βλέπαμε ήταν το ξέσπασμα της οργής των οπαδών. Τελικά το γήπεδο εκκενώθηκε κι έτσι μπόρεσαν και παίχθηκαν τα τελευταία 19 δευτερόλεπτα, όπου ο Καραποστόλου με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αυτή ήταν και η διαφορά με τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ. Ο αγώνας τελείωσε κι έτσι δεν υπάρχει ζήτημα αφαίρεσης βαθμών. Κατά τα άλλα το Περιστέρι μετά από αυτή την ήττα φαίνεται πως οδηγείται στον υποβιβασμό. Όπως και η ΑΕΚ...

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 28-31, 40-45, 57-68

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 4, Κομποδιέτας 2, Πάρκερ 20(3), Κανονίδης, Μάντζαρης 6, Μίτσελ 10, Χάινς 12, Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Γαλιώτος 3, Λάκκας, Ζούμπος.

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 6(2), Χαντ 12(3), Πελεκάνος 7, Βεζένκοφ 2, Τσιάρας, Ασημακόπουλος, Καραποστόλου 21(5), Χαρίσης 4, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 9(1), Δήμας 3(1).